Fotbal intern

Cum și-a motivat jucătorii Florin Bratu în victoria cu Viitorul. Foto din vestiar

15.08.2018 | 22:21
Cum sia motivat jucatorii Florin Bratu in victoria cu Viitorul Foto din vestiar

Chiar dacă a fost aspru criticat de Cornel Dinu, Florin Bratu primește cuvinte frumoase din partea unei foste legende a roș-albaștrilor, Ilie Dumitrescu. Eroul din meciul cu Argentina s-a lăsat impresionat de felul în care pregătește Bratu meciurile din punct de vedere tactic.

„Este arta de a gestiona un vestiar. În momentul în care reușești să faci asta cu jucătorii este foarte bine. Trebuie să comunici cu jucătorii și să-i implici și în astfel de discuții. Analizând golurile lui Dinamo, echipă care a fost mereu condusă în acest campionat, dar care mereu a revenit, mi-am reamintit de unul dintre cele trei marcate contra Stelei. Golul doi a fost cu o construcție de la portar, a jucat cu fundașul central, progresie cu mingea la picior, a jucat apoi în bandă, a venit fundașul lateral, Coman nu a acoperit cum trebuie, Hanca a venit cum trebuie din mijloc și de aici golul. Este rodul muncii de la antrenamente. Pe compartimente am fost surprins de tot ceeea ce lucrează Florin, mai ales că mi-a spus și el. Au fost și probleme iar el trebuie să fie receptiv. Au avut o eficiență foarte bună și au crescut. Dinamo a pus probleme pe partea ofensivă oricărui adversar”, a precizat Ilie Dumitrescu, la un post de televiziune.

Florin Bratu, criticat de Cornel Dinu, lăudat de Ilie Dumitrescu

Florin Bratu a preferat să nu îi mai răspundă criticilor în termeni foarte duri ai lui Cornel Dinu. „Procurorul” a dat de pământ cu Bratu, căruia i-a criticat metodele de antrenament, înaintea victoriei cu Viitorul: Vulturii nu se hrănesc cu muşte. Ce să fac eu cu Bratu? Dacă el asta a înţeles… Eu nu m-a referit la el sau la ce antrenează el. Eu m-am referit la nişte exerciţii care am văzut că se tot fac în timpurile astea, cu tot felul de mijloace ajutătoare, care sunt relative şi care ocupă antrenamentul. Şi am vorbit la modul general de felul în care se fac antrenorii astăzi, cum se scot la iveală de Şcoala de Antrenori, care nu-i învaţă nimic. Nu m-am referit direct la el. Dar dacă vrea o să fiu mai atent, să aibă grijă pentru că mă uit mai atent la el”, a fost răspunsul prompt al lui Cornel Dinu.

Bratu susține că nu îi poartă pică lui Dinu și și-a sfătuit jucătorii să își vadă de treabă: „Le-am spus jucătorilor așa. E pur treaba mea și le-am spus că ei trebuie să facă abstracții de critici. Dar, acestea ne motivează și ne fac pe noi să le îndreptăm și să fim mai buni”.

Florin Bratu, lăudat de Ilie Dumitrescu pentru felul în care și-a motivat jucătorii

Discuția dintre Bratu și Ilie Dumitrescu a pornit după ce a fost publicat un mesaj din vestiarul lui Dinamo. Bratu a vorbit despre acest truc: „Am făcut un exercițiu de imaginație cu jucătorii. Le-am spus cam ce cred cei de la Viitorul la ședința lor tehnică sau când analizează Dinamo despre noi. Le-am spus să se pună în pielea celorlalți. În partea stângă este scris ce au spus jucătorii mei despre cei de la Viitorul. Este un fel de a ne cunoaște pe noi mult mai bine și să știm ce gândește adversarul pentru a fi mult mai bine pregătiți”, a dezvăluit Bratu.

Ce au scris jucătorii lui Bratu, pe mesajul motivațional:

Hagi, despre noi?

  1. Probleme apărare
  2. Probleme faze fixe
  3. Palmares pozitiv
  4. Început slab de meci
  5. Probleme în benzi
  6. Primim multe goluri
  7. Mental bun.

Apoi, Bratu a continuat: ”În dreapta, au apărut răspunsurile noastre vizavi de ceea ce cred ei despre noi”.

  1. Responsabilitate
  2. Responsabilitate / Comunicare / Comportament
  3. Agresivitate!
  4. Dorința de a câștiga
  5. Concentrare!!!
  6. Dublaj / comunicare
Mesajul lui Bratu în vestiarul lui Dinamo, înaintea meciului cu Viitorul
Mesajul lui Bratu în vestiarul lui Dinamo, înaintea meciului cu Viitorul