Fotbal intern

Oficial! Florin Bratu, noul antrenor de la Dinamo: “Vis împlinit”

FC Dinamo Bucureşti are un nou antrenor! Florin Bratu l-a înlocuit pe Vasile Miriuţă, după ce acesta a ratat calificarea în play-off.
26.02.2018 | 15:30
Oficial Florin Bratu noul antrenor de la Dinamo Vis implinit

Florin Bratu a fost prezentat oficial ca antrenor la FC Dinamo Bucureşti. Alături de el a stat Ionel Dănciulescu: “E cel mai greu moment prin care trec. Florin e un dinamovist adevărat, sper să aibă succes şi noi toţi cei de aici să-l ajutăm să progreseze”, a spus oficialul “câinilor”.

Pentru fostul atacant al formaţiei din Ştefan cel Mare este un vis împlinit: “Mă înham la o treabă care nu e deloc uşoară, dar e provocatoare pentru mine. Dinamo e într-o situaţie grea, complicată. Cu încrederea pe care o am, sunt sigur că vom da o altă faţă acestei echipe, acestui club. Sunt încrezător, sunt un antrenor tânăr, cu principii, căruia îi place comunicarea, transparenţa. Un antrenor care a creat în trecut o empatie foarte bună cu jucătorii şi un antrenor care se bazează pe disciplină, respct recirpoc şia titudine. Sunt lcururi la care ţin mult, de aceea am luat această decizie, de a veni la clubul pe care îl îndrăgesc la care am făcut rezultate şi pefromanţe.

Cred în această echipă şi în lotul pe care îl avem. Sper ca împreună cu lucrurile noi cu care voi veni şi înţelepciunea jucătorilor să putem uşor, uşor, să schimbăm faţa lui Dinamo.  Nu ştiu dacă a fost prima opţiune şi nici nu mă interesează, cel mai important lucru e că s-a apelat la mine. Sunt foarte fericit de acest moment, nu mă aşteptam să vină. Este greu să refuzi Dinamo, e un vis împlinit. Obiectivul e să terminăm pe o poziţie confortabilă. Reconstrucţia e obiectivul, vreau să văd un alt suflu, un spirit al acestui grup, care s-a pierdut.  

Am trei zile la dispoziţie, cred eu că din punct de vedere mental şi al organizării jocului ne putem prezenta bine la meciul cu Craiova. Am contract un an şi jumătate, sper să stau cât mai mult”, a spus Bratu.

  


Vasile Miriuţă şi FC Dinamo Bucureşti au încetat raporturile contractuale iar astăzi, de la ora 15:30, iar noul antrenor, Florin Bratu, va fi prezentat oficial în cadrul unei conferinţe de presă. Mutarea a fost anunţată pe site-ul oficial al clubului:

“FC Dinamo Bucureşti anunţă prin intermediul site-ului oficial al clubului, www.fcdinamo.ro, încheierea raporturilor contractuale cu antrenorul principal Vasile Miriuţă.

De astăzi, noul antrenor al echipei din Ştefan cel Mare este Florin Bratu (38 de ani), ultima oară selecţioner al reprezentativei Under 18 a României.
Florin Bratu va fi prezentat oficial într-o conferinţă de presă programată în această după-amiază, la ora 15:30, în cantonamentul de la Săftica. Fost atacant al echipei din Ştefan cel Mare de-a lungul a patru sezoane (2005-2006 şi 2007-2010), Florin Bratu a câştigat Supercupa României în tricoul alb-roşu, în 2005, marcând 28 de goluri în 67 de partide pentru Dinamo în prima ligă a României.

Bratu nu are licenţa PRO

După o carieră impresionantă ca jucător, Florin Bratu şi-a început, în urmă cu patru ani, activitatea de antrenor principal. A antrenat Dinamo II Bucureşti (2014-2015), CS Tunari (2015-2016), Dinamo Under 19 (2016-2017) şi reprezentativa Under 18 a României (2017-2018). Cu echipa sub 19 ani din cadrul clubului din Ştefan cel Mare, Florin Bratu a câştigat Liga Elitelor în 2017, cea mai importantă competiţie pentru juniori organizată în România”, se arată pe site-ul clubului.

Florin Bratu va fi ajutat să antreneze de către Iulian Mihăescu, cel care n mod normal îi este secund. “Mitraliera” nu are licenţa PRO, doar licenţa A, urmând acum cursurile Şcolii de Antrenori.