Sport

Florin Bratu vrea un nucleu de 10-15 jucători la naționala U21: „Deocamdată nu ne interesează rezultatele”. Video

Selecționerul Florin Bratu spune că nu-l interesează rezultatele obținute în amicale de naționala U21 a României, ci vrea să-și construiască un nucleu de jucători pe care să se bazeze la Euro 2023
08.10.2021 | 13:23
Florin Bratu vrea un nucleu de 1015 jucatori la nationala U21 Deocamdata nu ne intereseaza rezultatele Video
ADVERTISEMENT

Naționala de fotbal U21 a României a învins joi, într-un amical disputat la Marbella, selecționata U20 a Suediei cu 1-0, iar în perspectiva meciul cu Mexic, programat sâmbătă, selecționerul Florin Bratu are de gând să schimbe echipa în totalitate.

Echipa națională de tineret a României va participa la Campionatul European de peste doi ani în calitate de gazdă, alături de Georgia, astfel că nu va mai juca în preliminarii. Din acest motiv, oficialii Federației române găsesc soluții de pregătire, în lipsa meciurilor oficiale.

ADVERTISEMENT

În acest sens, formația pregătită de Florin Bratu efectează, în aceste zile, un cantonament la Marbella, în Spania. Naționala a întâlnit, joi, echipa U20 a Suediei, de care a dispus cu 1-0, iar sâmbătă tinerii „tricolori” vor da piept cu selecționata U21 a Mexicului.

Selecționerul Florin Bratu este mulțumit de randamentul elevilor lui cu Suedia U20

Meciul cu Suedia a fost un meci foarte interesant, pentru că am întâlnit o formație foarte puternică din punct de vedere fizic, iar pentru mine și echipă a fost o încercare extraordinară, să vedem la ce nivel suntem.

ADVERTISEMENT

Mă bucură că băieții au trecut cu bine, că au înțeles mesajul pe care eu l-am transmis, că au pus în practică ceea ce am lucrat la antrenament. Iar asta îmi dă speranța că în meciurile următoare vom fi din ce în ce mai bine și vor mai fi acumulări din punct de vedere tactic, tehnic, dar și fizic”, a declarat Bratu după încheierea partidei cu scandinavii, pentru FRF tv.

Selecționerul evaluează, în continuare, mai mulți jucători

El a recunoscut că, în această perioadă nu-l interesează în mod special rezultatul final. „Suntem o echipă în formare, vreau să formez un grup care să crească după niște meciuri importante. Evaluăm în continuare jucători, mă bucur că răspund bine, și-mi propun ca la acțiunile următoare foarte mulți dintre ei să revină la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Eu nu sunt adeptul foartor multor schimbări. Mă bucur că ei înțeleg că atitudinea este totul în sport și în fotbal. Am în vedere în următoarele luni să creionez un nucleu de bază, undeva între 10-15 jucători, după care, în funcție de forma sportivă, să intervină mici modificări.

Dacă voi reuși acest lucru, după aceea ne gândim exclusiv și la rezultate, putem să cerem lucrul acesta și bineînțeles omogenitatea de care are nevoie o echipă”, a explicat Bratu, instalat în funcție pe 10 august.

ADVERTISEMENT

Florin Bratu este încântat că „tricolorii” mici încearcă tot timpul să se impună

Selecționerul a precizat că una dintre ideile pe care vrea să o imp-lemjenteze la naționala de tineret este aceea că apărarea începe cu atacul. „Este foarte important să ne apărăm foarte bine, pentru că la acest nivel întâlnim echipe foarte puternice, care te taxează dacă nu faci foarte bine ambele faze.

Mă bucur că au înțeles acest aspect, că fac efort, că încearcă tot timpul să se impună și să câștige duelurile de «1 la 1». Iată că ușor-ușor vin și rezultatele, pe care, până la urmă, îi bucură pe jucători”, a precizat el.

Liderii echipei sunt antrenorii din teren

Pentru că meciurile au loc la interval scurt de timp unul de celălalt, iar Bratu are intenția de a-I vedea la lucru pe toți cei convocați, el a decis să împartă lotul în două. „Am încercat foarte mult să echilibrez echipa și jocul.

Am încredere în toți, le-am spus lucru acesta încă de la prima noastră întâlnire. Așa că probabil cu Mexic vor evolua alți jucători. Și sigur vor avea și ei responsabilitatea să răspundă la fel, pentru că suntem un tot unitar și-mi doresc de la fiecare implicare totală.

România Under-21 are nevoie de mai mulți lideri. Pentru mine, liderii sunt antrenorii mei din teren. Ei sunt inteligenți, înțeleg acest aspect, și asta mă bucură pentru că vreau să creștem în sensul acesta.

De ce? Pentru că mândria mea cea mai mare este să-i văd la prima reprezentativă. Când voi reuși acest lucru, practic și munca mea și-a spus cuvântul”, a detaliat selecționerul.

Nu știu mare lucru despre viitorul adversar

În ceea ce privește partida de sâmbătă, fostul atacant a recunoscut că „nu avem foarte multe informații despre naționala U21 a Mexicului, nici imagini, mai cu seamă, dar este o echipă arțăgoasă, care aleargă mult, care nu ecedează nicio clipă.

Mie îmi plac, sincer, astfel de adversari, pentru că și eu implementez acest aspect important. Va fi o provocare interesantă pentru noi, pe care o așteptăm cu interes, și vreau ca tricolorii noștri să răspundă cum se cuvine”.

ADVERTISEMENT
Tags: