Sport

Florin Călinescu a făcut spectacol la FCSB – Academica Clinceni. Replici geniale ale actorului devenit comentator

Florin Călinescu a făcut un spectacol de zile mari la FCSB - Academica Clinceni, meci pe care l-a comentat pe Prima TV.
25.09.2021 | 22:20
Florin Calinescu a facut spectacol la FCSB  Academica Clinceni Replici geniale ale actorului devenit comentator
Florin Călinescu a comentat pentru prima oară un meci de fotbal. Cum s-a descurcat actorul la FCSB - Academica Clinceni
ADVERTISEMENT

Îndrăgitul realizator de emisiuni a fost în mare formă și-a comentat partida în stilul său caracteristic, a râs de jucătorii FCSB-ului, a ironizat conflictul dintre CSA Steaua și FCSB, a atacat Federația și a vorbit despre echipa sa favorită, Liverpool.

FANATIK a adunat cele mai tari comentarii ale lui Florin Călinescu. Și nu au fost deloc puține pe parcursul meciului din etapa a zecea din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Florin Călinescu, comentariu savuros la partida FCSB- Academica Clinceni

Florin Călinescu s-a simțit ca pește în apă deși a fost prima partidă de fotbal pe care a comentat-o. Realizatorul de emisiuni nu e deloc străin de fotbal și chiar a avut o funcție la Rocar București.

Actorul a fost dezamăgit de numărul meci de spectatori și și-a adus aminte de un alt meci surpriză precum cel de la Hunedoara în care Steaua București era să piardă rușinos: „Începe din nou perioada roșie și se vede la tristețea de pe stadion. Nu știu dacă erau mai mulți altfel. Îmi aduc aminte de Arieșul Turda, Sticla…. a fost o dandana de zile mari chiar cu Steaua. Echipele mici se înfoaie în meciurile astea tari. E o șansă la ani de zile”.

ADVERTISEMENT

Călinescu chiar l-a corectat pe colegul de transmisie, Bogdan Cosmescu, care a greșit numele arbitrului asistent Ghiciulescu: „Raul Ghiciulescu, nu Radu. L-a corectat. îl stiu că e vecin cu mine. Îl aud când îi spune nevasta: „Raul, du gunoiul!”.

Florin Călinescu l-a criticat pe Constantin Budescu pentru felul în care tratează fotbalul: „Așa se întâmplă mereu cu el. E un talent imens. Apoi parcă își cere scuze și dispare. Uite, că vorbeam de el. Se gândește. Bă, când intru? 60,70, 80? Budescu parcă face podul”.

ADVERTISEMENT

Florin Călinescu, critici dure pentru Paulo Vinicius: „Trec ăștia ca trenul prin gară”

Pe tot parcursul primei reprize Florin Călinescu l-a criticat pe fundașul central al FCSB și i-a recomandat lui Edi Iordănescu să îl trimită în teren doar pe faza de atac: „75% din golurile pe care le-a luat FCSB le-a luat pe partea lui Vinicius. A reușit să respingă? Incredibil! Să intre ca la baschet doar în atac. Chivulete-brichetă? A, ăla era Deaconu. Cred că i-a zis preparatorului că îi trebuie două aspirine pentru cap.

Abia aștept dacă Vinicius joacă ceva sau trec ăștia ca trenul prin gară!” Mereu am avut probleme cu ăștia. Roger Milla nu se știa dacă avea 30 sau 50 de ani. Poate atunci primăriile nu aveau puse la punct actele. (ajutat de Bogdan Cosmescu să își aducă aminte numele lui Roger Milla”. 

ADVERTISEMENT

Nici Ionuț Chirilă nu a scăpat de critici chiar dacă e la prima partidă după mulți ani ca antrenor în Liga 1: „Vinicius? Incredibil! Cum a ajuns el în careu fără să fie lovitură, fază fixă. A fost corner? Cred că un 6,7-0 ar clătina puternic scăunelul lui Chirilă. Știi că n-ai condiții, lot, buget și spui că ai niște soluții să faci performanță. Luați-mă pe mine. Pun jumătate de milion pariu. Se recomandă și la Dinamo, peste tot”.

Florin Călinescu s-a scuzat pentru că a folosit Steaua, referindu-se la FCSB: “Îmi aduc aminte ce s-a întâmplat”

Deși împotriva lui Emil Grădinescu s-a făcut o plângere penală la DNA pentru că a pronunțat cuvântul „Steaua” în direct referindu-se la FCSB, Florin Călinescu a scăpat și el cuvântul „interzis” la meciurile FCSB-ului și l-a arătat cu degetul pe fostul președinte al Stelei: „Cel care a aranjat ca FCSB-ul să fie fosta Stea, Viorel Păunescu. Eu sunt ca sfinxul și îmi aduc aminte tot ce s-a întâmplat”.

Nici Edi Iordănescu nu a scăpat de analiza maestrului, despre care crede că se inspiră de la Pep Guardiola:„Iordănescu Jr. pare că l-a studiat pe Guardiola așa în oglindă cum studiam eu la teatru personajele”.

Călinescu nu consideră că lupta la titlu e tranșată și nu a fost impresionat nici de jocul celor de la CFR Cluj: „Nu mi se pare că e o preocupare chiar așa de căpătâi. Nu îi văd să câștige titlul. După o treime de campionat nu poți să zici că ai scăpat un câștigător”. 

Florin Călinescu atacă Federația Română de Fotbal

Florin Călinescu consideră că dacă s-ar respecta la sânge criteriile de licențiere, echipe precum Voluntari sau Clinceni nu ar mai evolua în Liga 1: „Să nu se mai repete treaba asta că ne băgați la sapă de lemn (n.r. Să ajungă Clinceni în playoff). Federația poartă toată vina pentru că ar trebui niște criterii mai aspre. Brănești, Clinceni, Voluntari nu ar vedea Liga 1 dacă s-ar respecta manualul de licențiere”.

Nici regula U21 nu a scăpat neanalizată de ochiul ager al lui Florin Călinescu: „Eu am o problemă cu Federația. Ar trebui să fie mereu doi-trei de-ăștia tineri pe teren. Cu cine mai faci naționala? Pe banii tăi dar regulile competiției nu le faci tau. Asta e în capul lui Gigi Becali. Asta cu fotbalul feminin e obligatorie, dar nu ajută nici fotbalul masculin nici feminin. Ai echipă de fotbal feminin? Nu ai? Te scot din fotbalul masculin”.

Fotbaliștii FCSB-ului ironizați de Florin Călinescu

Călinescu nu a trecut cu vederea nici ultimul eveniment fericit din viața căpitanului FCSB-ului, Florin Tănase, care tocmai s-a căsătorit cu Medeea Turcescu, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate: „Trebuie să fie și un fotbalist, după tunsoare, unghii. E proaspăt mire. Dacă tot a prins perioada ce a zis: Hai să facem și o nuntă!”. Și condusul fără carnet te poate etala pentru o vreme. E greu pentru fotbaliștii români care nu știu o limba engleză să meargă în străinătate, dar e greu și în România dacă nu știi limba română să fii un mare sportiv. Nici Messi nu cred că rupe bibliotecile.

Părul ne stă impecabil chiar dacă dăm de 14 ori cu capul în minge. Ne luăm banii, mergem la coafor. Eu nu știu la ce coafor se duc. Cred că se și pensează. Își aranjează sprâncenele, cioculețul….”.

Alte replici geniale ale lui Florin Călinescu la FCSB – Academica Clinceni

  • Îți dau o mașină de spălat folosită puțin dacă îmi spui toți antrenorii pe care i-a avut FCSB de când a venit Gigi Becali”.
  • Cum se cheamă, Conferința? Lucrurile se pot rezolva în retur și apoi în playoff. De câte ori se mai văd. Nouă puncte le poți recupera la meciurile directe dacă Steaua va câștiga. Așa la prima mână (nu știa că se înjumătățesc punctele).
  • „Încă un gol și FCSB-ul își va conserva jocul… Îmi aduc aminte celebra finală cu Brazilia acasă (semifinală îl corecteză Bogdan Cosmescu). Aș putea să spun multe prostii la viața mea, dar nu mă inspiră deloc meciul. Cum le zice la ăștia? FCSB? Și la ăia SCA? Blondu cu ăia sunt la Mititelu? Ăia duri?”
  • „Am terminat și meciul ăsta. 3-3. Mai avem doar unul în fața lui City (n.r. Călinescu e mare fan Liverpool”.
  • „Parcă ai spune că irlandezii au câștigat nu știu ce bătălie de la anul 1000. Cum e să ții minte un singur gol al unui jucător? (n.r. Cosmescu a adus aminte de golul lui Vali Gheorghe cu Dinamo)”.
  • „Îți zic eu. Nu a ajuns la minge. Lewandowski se înghesuie să dea multe, dar nu neapărat frumoase. Te întrebai cum ajungea mingea în poartă la Toto Schillaci, răposatul Gerd Muller sau Inzaghi”.
  • „Băi, Chivulete, îți zic eu că am VAR-ul aici. Ar trebui să ai cască direct la arbitru. Cum trag ei liniile alea albastre, roșii. Degetul era înainte sau înapoi. E bine că s-a nuanțat povestea cu hențul în careu. Eu m-aș duce direct cu galben pentru fiecare simulare. Se rostogolește de 11 ori jumătate de parcă a fost ciuruit de mitralieră și se uită după mână. La aia aș da roșu direct. În Premier League fac asta jucătorii ex-britanici, latini. La englezi trebuie să le iei gâtul cu ghioaga. Salah vrea să dea gol nu să fenteze fotbalul”.
  • „A strigat Chirilă la ei! Băi, echilibrați jocul că așa am scris pe tablă”.
  • „N-aș zice că se vede că i-a amendat Iordănescu”.
  • „Ce e îngrijorător la meciul ăsta e că ne arată de fapt unde suntem cu toate aceste cârpeli de străini. Că a fost în atenția lui Auxerre sau a jucat la Barcelona 3”.
  • „Îl vezi pe Moruțan ăsta? Man și Mihăilă? Mie îmi e frică de oasele lor când intră câte un italian de ăsta. O lovitură pentru impresari și familiile lor”.
  • „Nocturnă mobilă auzi. S-a stins asta fixă la Dinamo!”
  • „Îmi permite meciul ăsta să bat câmpii”.
  • „Nu se adună la jucători cartonașele galbene luate de antrenor?”.
  • „În general supăr lumea din sat. Și pe cine nu superi? La ăia la care nu mă duc. Așa și cu Vlad. Dacă nu are adversari apară foarte bine”.
  • „Eeeeeeeeee!! Vorbeam de Vlad. Nu a fost nici șutul lui pește prăjit. Cred că se gândea că are marți ceva. Cum a tras ăsta așa? Un șut bunicel. Ar fi colosal să se termine 2-2 așa cum se joacă în dorul lelii. Lor o să le tremure bașcheții dacă țipă Edi. Extraordinar”.

„Când sunt trist mă uit la aia cu Nicoliță pe Bernabeu. Mi se pare că spune multe despre fotbal”. – Florin Călinescu


  • (P) Cota BETANO pentru Chindia Târgoviște – FCSB: 2,75 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT