Life

Florin Călinescu, reacție după alegerile parlamentare din 6 decembrie

08.12.2020 | 13:59
Florin Calinescu reactie dupa alegerile parlamentare din 6 decembrie
ADVERTISEMENT

Florin Călinescu a avut o reacție dură după alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie, legându-se foarte mult de numărul mic de alegători care au mers la urne. Lipsa românilor de la secțiile de vot este de neconceput pentru actor. 

Președintele Partidului Verde consideră că votul ar trebui să fie obligatoriu în țara noastră, mai ales că ultimele alegeri au avut cel mai slab numărul de alegători din ultimii 31 de ani. Mai exact, doar 31,84% din totalul de 5.793.115 de cetățenii cu drept de vot și-au exprimat opțiunea la alegerile din 6 decembrie.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, vedeta de televiziune consideră că nu este suficient pentru a emite o judecată, Florin Călinescu nefiind interesat de oamenii care doar stau în fața televizorului și doar comentează alegerile, când de fapt nici nu merg la urne.

Florin Călinescu, dezamăgit de numărul mic de oameni care merg la vot

Florin Călinescu este de părere că cetățenii cu drept de vot ar trebui să fie mult mai responsabili cu votul lor, juratul de la „Românii au talent” intrând în politică în urmă cu un an când a declarat că partidul său nu este dispus să facă nicio alianță politică.

ADVERTISEMENT

„Eu nu spun oamenilor nu votați PSD, PNL sau orice altceva. Votați ce doriți dumneavoastră. Opt milioane de oameni votează. Mai sunt opt milioane de oameni care nu votează pe nimeni. Zic «aștia sunteți ai mei».

De altfel, eu aș introduce vreo 20 de ani votul obligatoriu. Ca să ne lămurim. În România votul ar trebui să fie obligatoriu sub sancțiune penală. Degeaba se duc câteva milioane să voteze când restul de țară nu se duce.

ADVERTISEMENT

Nu există scârbă și nescârbă, caterincă și necaterincă. În ziua votului trebuie să se ducă 16-17 milioane și să vedem ce vor. Dacă 16 milioane ar trage linie la portocaliu, galben, roșu sau la lila, înțeleg că poporul român a intrat într-o grevă electorală.

Și partidele ar zice «Ce-am făcut, mă? Nu ne-a votat nimeni». Dar atâta timp cât în ziua votului se duc câți se duc, iese cine iese, și apoi lumea stă la televizor mâncând floricele și bârfind, nu mai interesează această întrebare.

ADVERTISEMENT

Nu suntem suficienți cât să emitem o judecată, pentru că nu suntem o națiune de burlaci. Acum e puțin cam târziu, lumea s-a întărit în cimentul acesta al democrației, în ghilimele”, a declarat Florin Călinescu, potrivit ciao.ro.

Actorul a mai precizat că în anul 2000 i s-a propus să fie președinte, însă a refuzat pentru că meseria sa îi este mult mai dragă. Vedeta Pro TV se implică cât de mult poate în lumea politică, dorindu-și ca procurorii să plătească pentru greșelile lor.

ADVERTISEMENT
Tags: