News

Florin Cîțu a amânat până în toamnă plata impozitelor. Când e termenul limită stabilit de Guvern

11.06.2020 | 23:32
Florin Citu a amanat pana in toamna plata impozitelor Cand e termenul limita stabilit de Guvern
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu anunță noi măsuri de „înlesnire economică” luate pentru a ajuta companiile în timpul pandemiei de coronavirus, dar și persoanele fizice.

Florin Cîțu a amânat până în octombrie plata impozitelor

Ministrul Finanțelor a anunțat că unele înlesniri fiscale vor fi prelungite până la 25 octombrie, deși urmau să expire la finele lunii iunie.

ADVERTISEMENT

Am să prelungesc câteva dintre măsurile pe care le aveam până la 25 iunie. În ceea ce priveşte popririle, executările silite pentru companii, persoane fizice, vom merge cu ele până în 25 octombrie şi, în acelaşi timp, şi cu impozitul specific pentru a ajuta şi industria HoReCa. Acestea sunt lucruri pe care le vom prelungi până la 25 octombrie”, a explicat Cîțu.

Așadar, oamenii vor avea la dispoziție încă patru luni pentru a se achita de obligațiile fiscale față de statul român, oricare al fi ele.

ADVERTISEMENT

Referitor la IMM Invest, Cîțu se laudă cu 4.000 de companii care „beneficiază” de program, urmând ca numărul acestora să crească la 10.000 de companii.

Cu toate acestea, Cîțu s-a ferit să ofere un răspuns clar atunci când vine vorba de numărul de companii care au fost refuzate de bănci în cadrul programului IMM Invest.

ADVERTISEMENT

IMM Invest a ajuns acum două zile la 4.000 de companii care au primit bani. Vorbim deja de un plafon care se duce spre 4 miliarde.

Deja începe să accelereze, estimez că la începutul săptămânii viitoare vom avea 10.000 de companii. Ca o comparaţie, anul trecut erau în România 25.000 de IMM care aveau credite”, a declarat Florin Cîţu la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Conform previziunilor lui Cîțu, aproximativ 40.000 de companii ar trebui să beneficieze până la „final”. IMM Invest, programul guvernamental de sprijin pentru IMM-uri a fost criticat de Opoziție, pentru că ajută în realitatea foarte puține firme.

În teorie, peste 100.000 de companii au aplicat la IMM Invest, însă au beneficiat sub 5.000, sub 5%.

ADVERTISEMENT