News

Florin Cîțu a mers în Vama Veche să se relaxeze. Primarul comunei îi ceruse să nu mai vină. Video

Premierul Florin Cîțu și-a petrecut prima parte a zilei de duminică într-o plimbare prin Vama Veche, fiind însoțit de ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu.
19.09.2021 | 13:52
Florin Citu a mers in Vama Veche sa se relaxeze Primarul comunei ii ceruse sa nu mai vina Video
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a făcut o plimbare în Vama Veche, la aproape cinci luni după ce a promis că va merge în cunoscuta stațiune turistică de pe litoral.

Într-o declarație făcută pentru Ziua de Constanța, primul-ministru a spus că vrea să aibă parte de o zi „mai relaxată”.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu se află în acest weekend la mare, acolo unde se desfășoară școala de vară a tineretului PNL.

Premierul a venit într-o perioadă când numărul turiștilor din Vama Veche este mai mic, iar atmosfera este mai relaxată. „Voiam să fie mai relaxată. Mai stau puțin, dar sunt în zonă toată ziua”, a spus Cîțu.

ADVERTISEMENT

O promisiune mai veche a lui Cîțu

Pe 1 mai guvernul condus de către Cîțu a adoptat primele măsuri de relaxare, iar tinerii care se aflau la mare în acea perioadă l-au chemat pe premier să li se alăture.

Domnul Cîțu a fost OK ca premier, dar vrem să ne distrăm şi noi, credem în virus, ne-am vaccinat. Domnul premier vă așteptăm la Vama Veche, ne-am făcut şi vaccinul, suntem vaccinaţi toţi”, spunea un „vamaiot” intervievat de către un reporter TV.

ADVERTISEMENT

Mesajul i-a plăcut premierului pentru că acesta le-a răspuns prompt tinerilor. „Mulțumesc. Vă promit că ne vedem vara aceasta și în Vamă. Vă mulțumesc că ați ales să vă vaccinați. Doar așa revenim la all-nighters”, a scris Florin Cîțu.

Numai că abia acum Cîțu și-a respectat promisiunea și a venit în Vama Veche, însoțit de ministrul de Finanțe, Dan Vălceanu. După plimbare, Cîțu a postat și câteva imagini pe o rețea de socializare.

ADVERTISEMENT

La o lună după promisiunea făcută că va veni la mare, pe  27 mai, primarul comunei Limanu, din care face parte și Vama Veche, i-a transmis primului-ministru că nu este binevenit. Primarul Daniel Georgescu (PSD) era nemulțumit că localitatea a primit foarte puțini bani de la consiliul județean, care a  favorizat în schimb localitățile cu edili liberali.

„25.000 lei! Este suma derizorie alocată comunei Limanu de către Consiliul Judeţean Constanţa! Practic, pentru dezvoltarea unei comunităti cu patru sate (Limanu, 2 Mai, Vama Veche, Hagieni), peste 7.000 de locuitori şi implicit cu cheltuieli publice semnificative, conducerea acestui judeţ a considerat că două salarii de preşedinte de Consiliu Judeţean sunt arhisuficiente!”, a transmis edilul.

Acesta nu s-a ferit să îi recomande premierului să renunțe la ideea de a veni în Vama Veche și i-a sugerat ca să se reorienteze spre stațiunile Ciocârlia sau Aliman.

„Prin urmare, cu tot respectul, îi recomand domnului premier, Florin Cîţu, să abandoneze ideea de a petrece o noapte în Vama Veche şi să se reorienteze în această vară spre Ciocârlia sau Aliman. Sunt localităţi care îşi permit pâine şi sare din banii publici!”, a spus primarul din Limanu.

ADVERTISEMENT