News

Florin Cîțu a trimis la DNA raportul finalizat la Primăria Capitalei. Anunț de la ANAF

12.10.2020 | 21:44
Florin Citu a trimis la DNA raportul finalizat la Primaria Capitalei Anunt de la ANAF
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu anunță că primul raport finalizat la Primăria Capitalei a fost trimis deja la DNA, în urma nenumăratelor reguli găsite.

Ministrul Finanțelor a anunțat pe Facebook că raportul a fost înaintat procurorilor anticorupție.

ADVERTISEMENT

„Să fie foarte clar pentru toată lumea : Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”, a anunțat Cîțu.

Florin Cîțu susține că există un prejudiciu de 40 de milioane de euro la PMB

Ministrul anunță că controlul făcut de Ministerul Finanțelor la Primăria Capitalei a identificat reguli grave. Cîțu vorbește despre un prejudiciu de 40 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

„Aş vrea să ştiţi situaţia reală a finanţelor Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru că toţi trăim în acest oraş şi vrem să ştim cum au fost cheltuiţi banii în acest an. În primul rând, câteva informaţii generale. Veniturile Primăriei Municipiului Bucureşti în 2020 sunt undeva la 3,5 miliarde de lei. Acesta este bugetul, 3,5 miliarde de lei. Încasările în septembrie sunt la aproape 99%. Deci, au fost venituri la Primăria Municipiului Bucureşti”, a declarat Florin Cîţu.

Nu doar Primăria Capitalei e vizată de controale, ci toate instituțiile statului, anunță Cîțu. „Încă din primul moment când am venit la Ministerul de Finanţe am cerut o situaţie a controalelor activităţii financiare sau a modului în care au fost cheltuiţi banii publici în instituţiile statului. Am cerut acest lucru pentru toate instituţiile. Bineînţeles, situaţia pe care am primit-o a fost departe de a fi îmbucurătoare. Am găsit companii care nu au avut o analiză a situaţiei economice financiare făcută în ultimii 10 ani. în ultimii 15 ani.

ADVERTISEMENT

Inspecţia economică din Ministerul Finanţelor Publice a ocolit foarte multe dintre aceste companii ani la rând. Printre acestea era bineînţeles şi Primăria Municipiului Bucureşti şi atunci să ştiţi că aceste controale nu s-au făcut doar la Primăria Municipiului Bucureşti, se fac la mai multe companii. Sunt la Ministerul Transporturilor, la Ministerul Economiei, sunt primării, alte primării din ţară. Le voi face pe toate. Acest controale se vor face la toate instituţiile publice şi se vor face anual pentru că, aşa cum am promis din prima zi la Ministerul Finanţelor Publice, mă interesează foarte mult cum sunt cheltuiţi banii publici”, a explicat ministrul, conform Digi 24.

Gabriela Firea neagă acuzațiile de corupție

Gabriela Firea a negat orice acuzație din partea lui Cîțu și susține că ministrul își face campanie electorală pe spatele PSD.

ADVERTISEMENT

Nu pot să spun decât că e de râs. Nu a găsit nimic. A început un control politic în decembrie anul trecut, au plecat inspectorii la Ministerul de Finanțe așa cum au venit și s-au întors spunând că dacă nu scriu ceva vor fi dați afară, sunt în vârstă, mai au puțin până la pensie și le este teamă. Prin urmare, s-au închis în birou și au scris. Nimic ilegal, nimic care să însemne vreo greșeală. Au descris niște fapte.

Avem disciplină financiară la primărie, nu știu dacă e la fel și la guvern. Cîțu este în campanie, vrea să fie senator”, a explicat Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT