News

Florin Cîțu amenință restaurantele cu suspendarea activității: „Schimbăm regulile jocului”

03.02.2021 | 17:01
Florin Citu ameninta restaurantele cu suspendarea activitatii Schimbam regulile jocului
ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîțu a anunțat că restaurantele sau barurile care nu respectă restricțiile anti-Covid vor fi închise pentru o perioadă determinată de timp.

Cîțu s-a săturat de modul în care operatorii economici ignoră amenzile primite, astfel că vrea să treacă la măsuri mult mai dure care să-i determine pe aceștia să respecte legea.

ADVERTISEMENT

Restaurantele au fost deschise în anumite localități unde situația epidemiologică a permis acest lucru, însă există tot mai multe cazuri unde sunt organizate petreceri cu zeci sau sute de oameni, contrar legii.

Restaurantele care nu respectă legea vor fi închise

Acest lucru se va schimba în viitorul apropiat, când restaurantele sau barurile care nu respectă legea vor fi închise. La început pentru două săptămâni, ulterior pe o perioadă mai lungă de timp.

ADVERTISEMENT

„E o propunere a unui act normativ ca să fie instituită o măsură suplimentară de suspendare a activității pentru operatorii care nu respectă măsurile de combatere a Covid-19.

Cine încalcă legislația, am văzut că amenzile pe care le dăm nu mai au efect. Trebuie să schimbăm regulile jocului, să venim cu această modificare. Nu mărim amenzile, nu au niciun efect. Suspendăm activitatea pe perioadă determinată.

ADVERTISEMENT

Perioada determinată poate să însemne două săptămâni, care să crească progresiv”, a declarat Cîțu.

De asemenea, premierul vrea să permită companiilor din România să acceze fonduri din sectorul privat: „În ședința de guvern de azi a fost aprobat proiect de lege foarte mult așteptat de partea puternică a economiei, economia privată.

ADVERTISEMENT

Am abrogat o lege care suspenda un lucru firesc pentru economia de piață: dreptul companiilor din România să acceseze fonduri din sectorul privat. Azi reparăm această nedreptate”.

Petrecere cu 200 de indivizi, spartă la Cluj-Napoca

Cea mai recentă petrecere ilegală cu peste 200 de invitați a avut loc la Cluj-Napoca, fiind aplicate amenzi de 100.000 de lei. Din păcate, așa cum a declarat și Florin Cîțu, amenzile sunt ignorate

La data de 24 ianuarie, în jurul orei 00,10, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au fost sesizaţi cu privire la faptul că în incinta unui complex de pe raza municipiului se desfăşoară o petrecere privată la care participă un număr mare de persoane. (…)

În incinta complexului, poliţiştii au identificat aproximativ 200 de persoane care participau la o petrecere, existând aparate de sonorizare special destinate organizării unor astfel de evenimente. Până în acest moment au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în valoare de aproximativ 100.000 de lei”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

ADVERTISEMENT