News

Florin Cîțu, anunț important: “Nu putem să restricționăm pentru persoanele vaccinate”. Ce se întâmplă cu cei nevaccinați

Florin Cîțu, prim-ministrul României, a oferit un anunț important în contextul valului patru, explicând ce se întâmplă cu restricțiile: "nu putem să restricționăm pentru persoanele vaccinate".
27.07.2021 | 21:26
Florin Citu anunt important Nu putem sa restrictionam pentru persoanele vaccinate Ce se intampla cu cei nevaccinati
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a explicat încă de acum câteva zile ce măsuri de relaxare se vor lua din întâi august, accentuând faptul că masca de protecție va fi în continuare obligatorie la interior.

Cel puțin în prezent, persoanele vaccinate nu au beneficii față de persoanele nevaccinate dacă ne raportăm la restricțiile impuse de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cîțu, anunț important: “Nu putem să restricționăm pentru persoanele vaccinate”. Ce spune despre nevaccinați

“Nu foarte mult, majoritatea măsurilor rămân. Tot ce se relaxează se întâmplă doar dacă nu ajungem la unu la mie, doi la mie și așa mai departe. Acum putem vorbi de anumite relaxări, dar când se ajunge la unu la mie acestea se anulează. Masca rămâne în continuare la interior.

Sper ca Ministerul Sănătății să fie pregătit de aceste cifre, vom face tot posibilul să nu ajungem acolo. Acum avem un vaccin care poate opri această pandemie, trebuie doar să mergem să ne vaccinăm.

ADVERTISEMENT

În ianuarie, februarie, nu aveam vaccinuri, am ajuns la 150.000 de persoane pe zi capacitate de vaccinare.

Acum avem vaccin, acest val patru nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să mergem să ne vaccinăm. Dar trebuie să fim pregătiți, de aceea i-am spus Ministerului Sănătății după valul trei să nu reducă lucrurile pe care le aveam pentru Covid.

ADVERTISEMENT

Aș vrea să nu ajungem la 1500 de cazuri pe zi, aș vrea să ajungem la toți românii și să le spunem că vaccinarea este soluție. 

Înlesnirile vor fi ridicate, unele dintre ele, dacă ajungem din nou la unu la mie, doi la mie. Nu putem să restricționăm lucrurile pentru persoanele vaccinate.

ADVERTISEMENT

Ele au înțeles mesajul și va trebui să vedem. Astăzi vorbim de o populație a României care este vaccinată și una care sperăm să se vaccineze în curând.

Unele lucruri vor fi pentru toată lumea, dacă ajungem din nou la restricționarea acesteia, nu putem să o facem pentru vaccinați sau nevaccinați.

Cât despre restaurantele la interior, cred că putem să vorbim despre persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boală, dar va trebui să vedem.

Trebuie să discutăm cu specialiștii, au venit multe propuneri și data trecută de la Ministerul Sănătății, unele le-am acceptat, altele nu. Dați-mi voie să văd ce spun și specialiștii și apoi vom lua o decizie.

Nu vom mai închide piețele agroalimentare, nu vom închide mall-urile, nu voi închide economia, ea va fi deschisă în perioada următoare”, a declarat Florin Cîțu la Digi24.

ADVERTISEMENT