News

Florin Cîțu, anunț important privind situația ATI. Premierul, replică pentru Vlad Voiculescu în scandalul deceselor Covid

18.04.2021 | 16:38
Florin Citu anunt important privind situatia ATI Premierul replica pentru Vlad Voiculescu in scandalul deceselor Covid
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a participat duminică la ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI). La finalul vizitei sale, premierul a vorbit despre situația ATI din țară, dar și despre scandalul privind raportările deceselor COVID-19 pe care l-a iscat fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Șeful Executivului a declarat că, în urma unei discuții cu secretarul de stat Andrei Baciu, a aflat că nu există, la nivelul Ministerului Sănătății, un grup de lucru care verifică eventuale neconcordanțe în raportările cifrelor referitoare la evoluția zilnică a pandemiei COVID-19.

ADVERTISEMENT

Cîțu a mai afirmat că va forma un astfel de grup de lucru și va verifica eventualele diferențe care au fost invocate de fostul ministrul recent demis al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Florin Cîțu, anunț important privind situația ATI

În prima parte a declarației sale de duminică, premierul Cîțu a făcut un anunț important în ceea ce privește situația paturilor ATI din țară. Acesta a anunțat că au fost operaționalizate încă 12 de paturi la nivel național și ne apropiem de totalul de 1.600.

ADVERTISEMENT

Premierul a mai transmis în cadrul conferinței că cifrele de pozitivare cu COVID-19 sunt ”în scădere în fiecare zi”, iar rata de vaccinare din Capitală a ajuns la 20%.

”Am venit aici, a devenit deja un obicei, să vedem situația ATI. De joi și până azi, încă 12 paturi au fost puse în funcțiune, iar la nivel național sunt 20 de paturi libere. Situația la ATI rămâne tensionată. Resursele alocate trebuie să rămână mari. Efortul trebuie continuat, chiar dacă cifrele arată că rata de pozitivare scade în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

În București și în orașele mari avem o scădere vizibilă. I-am asigurat pe cei de la DSP de toată susținerea mea. I-am rugat să meargă în fiecare județ pentru a vedea numărul de paturi reale.

O altă veste bună: București a ajuns la o rată de vaccinare de 20%, Ilfov e aproape. Înțeleg că e competiție în țară pentru centre de vaccinare drive-through”, a spus primul-ministru.

ADVERTISEMENT

Premierul, replică pentru Vlad Voiculescu în scandalul deceselor Covid

Referindu-se la acuzațiile venite din partea fostului ministru Vlad Voiculescu în chestiunea raportării deceselor de coronavirus, Florin Cîțu a declarat că în urma unei discuții cu secretarul de stat Andrei Baciu a aflat că nu există, la nivelul Ministerului Sănătății, un grup de lucru care verifică eventuale neconcordanțe.

Premierul a spus că va forma un astfel de grup de lucru și va verifica eventualele diferențe care au fost invocate de fostul ministrul al Sănătății.

”Secretarului de stat Baciu i-am cerut ieri să îmi spună dacă există la nivelul Ministerului Sănătății un grup de lucru care se ocupă de așa ceva. Azi am informația că acest grup de lucru nu există. Vom face un grup de lucru și vom verifica”, a spus Cîțu.

În ceea ce privește declarația președintelui PNL, Ludovic Orban, conform căreia ”un ministru care critică premierul trebuie mai întâi să își scrie demisia”, Florin Cîțu a declarat că este ”o declarație foarte bună”.

ADVERTISEMENT