ADVERTISEMENT
News

Florin Cîțu anunță implicarea Cabinetului său în campania de vaccinare: ”Guvernul iese în stradă”

Autor: Adrian Baciu | 10.05.2021 | 11:55
Florin Cîțu anunță implicarea Cabinetului său în campania de vaccinare: ”Guvernul iese în stradă”
Florin Cîțu anunță implicarea Cabinetului său în campania de vaccinare: ”Guvernul iese în stradă”. Sursa foto: hepta.ro

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, că membrii Cabinetului pe care îl conduce se vor implica direct în campania de vaccinare. Peste o săptămână, ”Guvernul iese în stradă”, a spus primul-ministru.

ADVERTISEMENT

Rolul acestei interacțiuni dintre guvernanți și cetățeni va fi unul de mediatizare și de conștientizare a importanței procesului de imunizare din țara noastră.

Florin Cîțu anunță implicarea Executivului în campania de vaccinare: ”Guvernul iese în stradă”

Autoritățile intensifică măsurile de informare privind vaccinarea anti-Covid. Toți miniștrii și secretarii de stat din Guvern vor fi scoși în stradă, la centrele de vaccinare, în cadrul unei acțiuni de mediatizare a campaniei de vaccinare.

Șeful Executivului, Florin Cîțu a anunțat că această acțiune va avea loc săptămâna viitoare. Potrivit premierului, toți membrii Cabinetului său vor ieși în stradă și vor da explicații oamenilor, încercând să-i convingă să se imunizeze împotriva COVID-19. Va fi o altfel de ședință de guvern, a declarat premierul, luni dimineață.

ADVERTISEMENT

”Săptămâna viitoare vom avea tot Guvernul în stradă, în ţară, miniştrii şi secretari de stat la centre de vaccinare.

Trebuie să se implice tot Guvernul direct în această campanie şi de săptămâna viitoare facem o acţiune, un fel de şedinţă de Guvern în stradă. Toți dintre noi vom fi afară şi vorbim cu cetăţenii, le vom răspunde întrebărilor, ce întrebări au după ce ies de la vaccinare”, a spus premierul, într-o conferință de presă.

Premierul, optimist că vom atinge pragul de 5 milioane de vaccinați la 1 iunie

Tot luni, premierul s-a declarat entuziasmat de rezultatele campaniei de vaccinare, apreciind că rezultatele de la maratonul vaccinări din Capitală au fost mult peste așteptări.

ADVERTISEMENT
  • 20.360 de persoane au fost vaccinate în acest weekend, în cadrul acțiunii Maratonul Vaccinării care a fost organizată în București.

În ceea ce privește atingerea țintei Guvernului, de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, Florin Cîțu e optimist și este de părere că românii vor înțelege importanța imunizării și se vor prezenta la centrele din țară.

ADVERTISEMENT

”Nu este o coincidență că avem o scădere semnificativă a ratei de infectare cu o creștere a ratei de vaccinare. Ele merg mână în mână. Continuăm în același ritm și cu mai multe campanii de vaccinare pentru a atinge tinta propusă la 1 iulie de 5 milioane de persoane vaccinate.

Putem să atingem această țintă și am încredere că românii vor să revină la normalitate cât mai curând”, a mai spus Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT