News

Florin Cîțu anunță măsuri dure după protestul de la metrou: ”Nu voi permite să fim șantajați”

28.03.2021 | 12:41
Florin Citu anunta masuri dure dupa protestul de la metrou Nu voi permite sa fim santajati
ADVERTISEMENT

Florin Cîţu a anunţat, duminică, o serie de măsuri extrem de severe după protestul de la metrou de vineri, un eveniment pe care îl consideră unul ilegal.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, premierul cere recuperarea prejudiciului de la cei care se fac vinovaţi, constituirea Metrorex ca parte civilă în procesul de recuperare a sumelor, dar şi reducerea salariului cu o zi pentru toţi cei care au participat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, șeful Executivului îl consideră responsabil de eveniment pe fostul deputat PSD, Ion Rădoi și avertizează că, în mandatul său la Palatul Victoria, nu va permite șantajul unui ”grup de oameni organizați în stil mafiot”.

Florin Cîțu, măsuri după protestul de la metrou. Ce vor păți angajații care au participat la revoltă

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a anunțat măsurile care vor fi luate după protestul de la metrou care a blocat, vineri, 26 martie, întreaga Capitală.

ADVERTISEMENT

Premierul avertizează că participanților la acțiunea de revoltă din urmă cu două zile li se va reduce salariul cu o zi, iar prejudiciul va fi recuperat de la cei ”care se fac vinovați”.

”Nimeni nu este mai presus de lege! Şi ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun, ca urmare a acţiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi:

ADVERTISEMENT

– recuperarea prejudiciului la nivelul societăţii comerciale şi imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovaţi;

– constituirea Metrorex ca parte civilă în evantualele procese de recuperare a daunelor;

– Metrorex va stabili clar cine a participat la acţiunea ilegală şi va reduce salariul acestora cu o zi;

ADVERTISEMENT

– instituţiile statului trebuie să-i ajute pe cetăţenii şi societăţile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acţiunea ilegală;

– sesizări penale care au fost deja făcute”, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

Florin Cîțu anunță că nu va permite șantajul asupra Guvernului

În finalul postării sale, primul-ministru afirmă că nu va permite șantajul și promite că va continua în mandatul său reforma companiilor de stat.

”În mandatul meu, nu voi permite să fim şantajaţi de un grup de oameni organizaţi în stil mafiot. Aşa cum e firesc, orice negociere se va face cu respectarea strictă a legii. REFORMA companiilor de stat continua”, afirmă prmierul.

Circulația metroului din București a fost blocată, vineri, după ce câteva sute de angajaţi ai Metrorex au coborât pe calea de rulare. Protestul, considerat ilegal de către autorități, s-a încheiat vineri seară.

ADVERTISEMENT