News

Florin Cîțu anunță prioritățile Guvernului. Ce se întâmplă cu salariile demnitarilor și cu măsurile pentru salvarea economiei

24.12.2020 | 08:45
Florin Citu anunta prioritatile Guvernului Ce se intampla cu salariile demnitarilor si cu masurile pentru salvarea economiei
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a precizat în prima ședință a Guvernului care sunt obiectivele urgente, dar și ce se întâmplă cu măsurile luate în timpul pandemiei pentru salvarea economiei.

Noul prim-ministru a spus că se pregătește înghețarea salariilor demnitarilor, dar și prelungirea termenului de aplicare a programului IMM Invest.

ADVERTISEMENT

Guvernul Cîțu a trecut, miercuri, 23 decembrie, de votul Parlamentului, cu 260 de voturi “pentru” și 186 “împotrivă”, după o ședință care a durat aproape patru ore. Ulterior, miniștrii au depus jurământul la Palatul Cotroceni, după care premierul a anunțat că există mai multe proiecte care trebuie pregătite și avizate cât mai rapid, în scopul susținerii economiei.

Florin Cîțu spune care sunt prioritățile Guvernului

“În această seară nu facem şedinţă de Guvern, avem câteva lucruri pe care le pregătim pentru şedinţa de săptămâna viitoare, în general combaterea efectelor provocate de pandemie şi finalizarea bugetului pentru anul 2021”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a precizat că mai multe programe menite să susțină economia, grav afectată de pandemie, vor rămâne în vigoare.

ADVERTISEMENT

“Ne pregătim pentru şedinţa de săptămâna viitoare. Sunt câteva priorităţi: pentru combaterea efectelor negative generate de pandemie, susţinerea mediului de afaceri, finalizarea bugetului pentru anul 2021. Toate aceste lucruri trebuie să le avem gata săptămâna viitoare. În primul rând, avem o promovare a proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea măsurilor active până la 30 iunie 2021.

Avem promovarea proiectului de ordonanţă de urgenţă privind prelungirea termenului de aplicare a programului IMM Invest până la 30 iunie 2021 şi aprobarea noului sub-program Agro IMM Invest până la acelaşi termen, imediat după primirea deciziei de autorizare din partea Comisiei Europene, care va fi emisă până în data de 24 decembrie. Comisia Europeană a emis decizia de prelungire cu şase luni a perioadei de funcţionare a schemei de ajutor de stat pentru companiile mari”, a spus Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Există și un proiect de ordonanță de urgență pentru prelungirea unor facilități fiscale în contextul acestei perioade dificile.

“Mai avem proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea unor facilităţi fiscale în contextul pandemiei. Avem şi promovarea unor măsuri fiscal-bugetare cum ar fi menţinerea indemnizaţiilor aferente funcţiilor de demnitate publică la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020”, a adăugat premierul.

ADVERTISEMENT