News

Florin Cîțu, atac dur: “Ce spune Vlad Voiculescu îi ajută pe cei de la PSD”. La ce face referire prim-ministrul

19.04.2021 | 21:34
Florin Citu atac dur Ce spune Vlad Voiculescu ii ajuta pe cei de la PSD La ce face referire primministrul
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, prim-ministrul României, a lansat luni un atac dur la adresa fostului Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, declarând: “ceea ce spune îi ajută pe cei de la PSD, îi ajută pe cei care neagă eforturile noastre legate de campania de vaccinare”.

Vlad Voiculescu a fost demis săptămâna trecută din postul de Ministru al Sănătății, în urma unei decizii luată de către prim-ministrul României, cel care asigură și interimatul pentru acest portofoliu în acest moment.

ADVERTISEMENT

Voiculescu a lansat atacuri dure la adresa premierului după demiterea sa, considerând că decizia lui Cîțu este echivalentă cu mesajul jignitor pe care l-a primit Andreea Moldovan din partea unei protestatoare foarte activă în spațiul online.

Florin Cîțu, despre Vlad Voiculescu: “Mesajul lui ajută PSD și cei care sunt împotriva vaccinării”

Florin Cîțu: “Discutăm în continuare, este o coaliție și este normal să purtăm discuții. Partidele și-au spus opinia, eu mai spun ce am zis și azi dimineață: România trebuie guvernată, cea mai bună opțiune pentru România este această coaliție, aștept propunerea USR-PLUS.

ADVERTISEMENT

Singura soluție este această coaliție de guvernare, aștept ca USR-PLUS să facă cât mai rapid o nominalizare pentru Ministerul Sănătății, este portofoliul lor și reprezintă vârful luptei cu pandemia.”

Cosmin Prelipceanu: “E o criză în guvern?”

Florin Cîțu: “Cred că avem un moment…ca orice coaliție avem un astfel de moment și cred că putem să îl depășim, cred că este momentul să vedem ce ne-a adus aici.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “De exemplu, ministrul Cătălin Drulă a zis despre dumneavoastră că sunteți un zombi politic. Puteți merge mai departe cu el?”

Florin Cîțu: “Eu îi voi evalua pe miniștri în funcție de ceea ce fac, nu de ceea ce spun. Fiecare își poate evalua propriile declarații, vom vedea cum mergem mai departe. Eu sunt un om care se uită la ce vrem să facem cu această guvernare, vedem mai departe ce vom face cu aceste declarații.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Ce aveți de declarat despre acuzele fostului ministru referitoare la o posibilă sub-raportare a deceselor cauzate de Covid?”

Florin Cîțu: “Am constituit un grup de lucru din membri INSP, STS și așa mai departe, oameni care se vor uita asupra acestei probleme și vor vedea dacă sunt discrepanțe între aceste platforme. Dacă există vreo diferență, am făcut acest grup pentru a prezenta public și elimina orice dubiu.

Eu nu cred că există diferențe atât de mari, am avut câteva discuții despre această problemă, înțeleg că noi publicăm numărul exact, dar haideți să așteptăm concluziile acestui grup de lucru.

Din ce am înțeles eu, platforma Corona Forms este cea în care nu se mai verifică nimic și sunt mai multe verificări ulterioare, vom vedea exact detaliile. Nu există nicio dovadă acum, trebuie să fim foarte atenți când facem aceste declarații și să avem și dovezi.

Ce zice Vlad Voiculescu îi ajută pe cei de la PSD, pe cei care neagă campania de vaccinare și nu înțeleg aceste comentarii venite de la un membru al unui partid aflat la în coaliția de guvernare.”

Cosmin Prelipceanu: “Comunicare directă cu Vlad Voiculescu ați avut? Când ați vorbit ultima dată personal?”

Florin Cîțu: “Cred că luni (n. red. cu două zile înainte ca Voiculescu să fie demis) era vorba de niște avize pentru ședința de guvern. Discutam și la ședințe de guvern și la telefon.

Sunt lucruri foarte importante, vitale, de făcut în acest moment la Ministerul Sănătății, de aceea este foarte important să avem cât mai repede o numire din partea USR-PLUS”

ADVERTISEMENT