ADVERTISEMENT
News

Florin Cîțu, atac dur la adresa PSD-ului! Ce a spus premierul despre social democrați

Șeful Executivului Florin Cîțu nu a ezitat și a lansat un atac dur la adresa PSD-ului!
Autor: Alexandru Năstase | 22.05.2021 | 16:17
Florin Cîțu, atac dur la adresa PSD-ului! Ce a spus premierul despre social democrați
Florin Cîțu, atac dur la adresa PSD-ului! Ce a spus premierul despre social democrați Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEIAFAX FOTO

Premierul Florin Cîţu a răspuns întrebărilor primite de la jurnaliști și nu a stat o clipă pe gânduri. Acesta i-a pus la zid pe social democrați.

ADVERTISEMENT

De asemenea, liberalul a promis o reformă a companiilor statului, dar și reducerea risipei și eliminarea furtului din banul public.

Florin Cîțu, atac dur la adresa PSD!

Totodată, Cîțu a precizat că țara noastră va avea o lege a salarizării care va lega performanţa de venit şi o lege a pensiilor care va fi sustenabilă şi peste 15 ani.

„Pentru a şti exact la ce ne referim trebuie să facem o analiză să identificăm care sunt excesive, aceşti stimuli care sunt peste medie şi apoi vom lua o decizie, acolo punem direcţia în care vrea să meargă această economie.

ADVERTISEMENT

Nu e nimic nou. Vom reforma companiile statului, vom reduce risipa, vom elimina furtul din banul public care a fost practicat ani de zile de PSD, vom avea o lege salarizării care va lega performanţa de venit, vom avea o lege a pensiilor care va fi sustenabilă şi peste 15 ani.

Toate acestea sunt lucruri pe care le-am anunţat şi le-am pus în strategia fiscala bugetară în Planul de Convergenţă şi sunt şi în PNRR.

Sunt lucruri pe care mi le-am asumat public şi mi le voi asuma de fiecare dată. Dacă înţelegem sau dacă vrem să depăşim această perioadă de 30 de ani în care România a rămas cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor din Uniunea Europeană trebuie să facem aceste reforme.

ADVERTISEMENT

Nu le facem că ne spune o instituţie internaţională sau alta, le facem pentru că aşa este bine pentru România”, a transmis Florin Cîţu.

Premierul a fost întrebat și dacă alocaţiile vor fi majorate de la 1 iulie, afirmând că bugetul a fost aprobat şi alocaţiile au crescut la începutul anului cu 20%, iar celelalte propuneri legat de acest subiect erau din partea PSD. El a precizat că se aşteaptă ca membrii coaliţiei să susţină programul de guvernare.

ADVERTISEMENT

„Aici nu va trebui să existe niciun fel de discuţie, bugetul a fost aprobat şi alocaţiile au crescut la începutul anului cu 20%, este ceea ce avem în buget în acest moment, este un amendament care a trecut în Parlament, celelalte propuneri erau propuneri care ţin de PSD.

Mă aştept ca membrii coaliţiei să susţină programul de guvernare al acestei coaliţii, să susţină obiectivele pe care ni le-am asumat în faţa partenerilor noştri internaţionali şi nu să susţină legi ale PSD”, a transmis Florin Cîţu.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă sunt membri ai coaliţiei care susţin legea PSD, premierul a răspuns: „Am înţeles că sunt câteva în parlament, se întârzie şi semnalul este clar că nu vreau să ajungem să trebuiască iar să luăm noi decizia să corectăm. Este în Parlament legea care peermite creşterea anuală a alocaţiilor, trebuie să ne ţinem de acest calendar”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!