News

Florin Cîțu, atac frontal la adresa unui ministru PSD! Ce a zis liderul PNL despre Adrian Câciu

Florin Cîțu, atac frontal la adresa unui ministru PSD! Ce a zis liderul PNL despre Adrian Câciu după ce acesta a transmis liberalizarea pieței energiei a fost un eșec
22.01.2022 | 11:04
Florin Citu atac frontal la adresa unui ministru PSD Ce a zis liderul PNL despre Adrian Caciu
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, președintele Partidului Naţional Liberal a numit o „tâmpenie” ideea că liberalizarea pieţei de energie este un eşec. Fostul premier a ținut să explice că actuala criză energetică este una globală.

De asemenea, Florin Cîțu a mai spus că sub nicio formă nu trebuie numiţi în instituţiile de reglementare oameni care „nu au nicio legătură” cu sectorul respectiv şi care „nu se pricep”.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, atac frontal la adresa unui ministru PSD!

Declarațiile lui Cîțu au venit în contextul în care ministrul Finanțelor, social-democratul Adrian Câciu a fost cel care a acuzat în mod direct eșecul liberalizării pieţei de energie.

„Niciodată liberalizarea nu este un eşec. Şi liberalizarea a fost făcută de doi ani de zile şi a fost OK. Astăzi, ce vedem astăzi, este o criză energetică la nivel global. Nu are nicio legătură cu România.

ADVERTISEMENT

Preţurile au crescut peste tot în lume, iar liberalizările s-au făcut în Uniunea Europeană cu mult timp înainte.

E ciudat să spui că e eşecul liberalizării, dar, nu, venind de la socialişti nu este o problemă, pentru că această liberalizare a fost semnată şi calendarul făcut de Adrian Năstase şi a fost făcut, este un lucru care este în Tratatul de aderare la Uniunea Europeană”, a menţionat Florin Cîţu,

ADVERTISEMENT

De asemenea, Florin Cîțu a mai transmis că, oricând şi oriunde, va susţine piaţa liberă şi ca preţurile să fie determinate de piaţă.

„Dar atâta timp cât noi numim în instituţiile de reglementare oameni care nu au nicio legătură cu sectorul, cu domeniul respectiv, oameni care nu se pricep, vom avea astfel de rezultate.

ADVERTISEMENT

Este datoria noastră în Parlamentul României să evaluăm raportul de activitate al ANRE, al ASF, al tuturor acestor instituţii.

Şi iarăşi datoria noastră, ca oameni politici, să punem acolo oameni care se pricep.

Dacă nu punem oameni care se pricep, vom avea aceste rezultate. Deci, nu liberalizarea pieţei este de vină. V-am spus care sunt, în opinia mea, vinovaţii”, a precizat Cîţu.

ADVERTISEMENT