News

Florin Cîțu, atac la PSD. “Spuneau că o să fie dezastru. Nu a fost aşa”

Florin Cîțu, președintele PNL, a lansat un atac către PSD pe tema creșterii economice din România. El a declarat că performanțele economice ale țării sunt peste așteptări.
12.01.2022 | 16:41
Florin Citu atac la PSD Spuneau ca o sa fie dezastru Nu a fost asa
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, președintele Partidului Național Liberal a lansat un nou atac la adresa partenerilor din alianța de guvernare. Fostul premier arată că, deși cei din PSD au anunțat un dezastru economic, situația României este una bună, notează Știri pe surse.

Fostul premier spune că în 2021 creșterea economică a fost peste așteptări, estimările inițiale indicând un procent de 4,5%. Ulterior, datele legate de evoluția economiei românești au indicat o creștere de aproape 7%.

ADVERTISEMENT

Plecând de la statisticile economice, Cîțu a lansat un atac la adresa PSD și a declarațiilor făcute de diferiți lideri ai acestui partid pe seama măsurilor luate de fostul guvern.

Președintele PNL este de părere că economia României a avut performanțe bune în 2021 și că acest lucru a fost observat și de liderii PSD, ajunși acum la guvernare.

ADVERTISEMENT

“Dar economia României, anul trecut, după ce tragem linie, a performat mai bine decât se aştepta oricine, decât ne spuneau toţi specialiştii – care astăzi sunt cu noi la guvernare – dar erau specialişti în partea cealaltă şi spuneau că o să fie dezastru. Nu a fost aşa”, a declarat Florin Cîțu.

Care a fost starea economiei românești în 2021?

Conform lui Florin Cîțu, evoluția pozitivă a economiei românești se vede în veniturile colectate la bugetul de stat și reducerea deficitului bugetar. Astfel, deficitul a scăzut de la 10 la 7%, asta deși ținta asumată de fostul guvern era de 7,16%.

ADVERTISEMENT

Din analiza făcută de președintele PNL aflăm că datele din primele trei trimestre indică o situație bună a României. Cu toate aceste, economia națională, la fel ca economia tuturor statelor de pe glob, a trecut printr-o serie de probleme în ultimul an.

Aceste „șocuri”, cum le-a numit Florin Cîțu, au fost vizibile în costurile asociate producției și, ulterior, în prețurile plătite de consumatori. Printre aceste șocuri se numără efectele pandemiei și criza generată de creșterea prețurilor la energie.

ADVERTISEMENT

O relație tensionată între Florin Cîțu și PSD

De la intrarea sa în viața politică, Florin Cîțu a avut mereu o relație tensionată cu liderii din PSD, adesea pe teme care țineau de politicile economice și de rezultatele pe care acestea le-au avut asupra economiei naționale și bunăstării resimțite de către cetățeni.

Relația lui Florin Cîțu nu s-a îmbunătățit simțitor nici după formarea unei alianțe de guvernare între partidul pe care îl conduce și PSD. Acuzații au început să fie lansate chiar din primele zile ale noului executiv.

La începutul lunii decembrie, ministrul PSD Adrian Câciu a lansat acuzații cu privire la modul în care a fost condus Ministerul Finanțelor de PNL. În replică, Cîțu a pus aceste declarații pe baza euforiei cauzate de intrarea la guvernare.

ADVERTISEMENT