News

Florin Cîțu, atacuri directe împotriva lui Ludovic Orban în timpul discursului: ”Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ‘Votați PSD’!”

Scandal uriaș în timp ce premierul Florin Cîțu își susținea proiectul de moțiune în fața delegaților PNL din toată țara. În două rânduri, tensiunea verbală dintre rivalii Cîțu și Orban a atins cote maxime.
25.09.2021 | 13:30
Florin Citu atacuri directe impotriva lui Ludovic Orban in timpul discursului Nu voi purta niciodata o geaca pe care scrie Votati PSD
Scandal uriaș la Congresul PNL în timpul discursului lui Florin Cîțu
ADVERTISEMENT

Proiectul de moțiune citit de Florin Cîțu a prilejuit un spectacol tipic dâmbovițean, cu huiduieli și urale, ca pe stadion, în ciuda faptului că Romexpo este înțesat numai de costume scumpe. Admonestat de fanii lui Orban, care îi cereau demisia, Cîțu a replicat: ”Cei care strigați demisia înseamnă să vă dați jos propriul guvern, da? Numai Dragnea făcea asta!”

”PNL e viu. Nu regret nimic din acestă campanie!”, a spus Cîțu, moment în care peste el a intervenit Ludovic Orban, care și-a rugat susținătorii să se liniștească și să-l lase pe Cîțu să-și termine ideea. În acel moment, vizibil deranjat, premierul a replicat: ”Domnule președinte, nu am nevoie de susținere, pot să-mi prezint moțiunea!”

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu: ”Am muncit mult și fără compromisuri!”

”Știu că astăzi veți face alegerea corectă, am ajuns la momentul adevărului, la care alegem liberalismul autentic! Colegi liberali, eu sunt Florin. Am muncit mult și fără compromisuri ca să ajung aici! Voi toți sunteți echipa mea. Sper să conving mai mulți să mă votați, până la momentul votului, pentru că eu sunt un om de echipă!”, a declarat premierul, aproape fără voce.

”Votați un nou mod de a face politică, vă garantez că atât timp cât voi fi președinte al PNL vom lua deciziile împreună! Eu sunt un liberal convins. Am muncit și nu am făcut compromisuri!”, a mărturisit Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT
Ludovic Orban a purtat o geacă cu însemnele PSD la o întâlnire cu Liviu Dragnea.
Ludovic Orban a purtat o geacă cu însemnele PSD la o întâlnire cu Liviu Dragnea.

”Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie PSD!”

”Nu vă voi propune niciodată să facem din PNL o copie a PSD, niciodată! Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie PSD. Cum aș putea? Sunt sincer și direct, așa că trasez o linie foarte clară: Cât sunt eu președinte PNL nu voi face alianță cu PSD!”, a continuat Florin Cîțu.

În acel moment, un alt val de huiduieli a acoperit declarațiile premierului, așa că Ludovic Orban s-a simțit dator să intervină din nou, solicitând calmarea spiritelor. ”Vă rog, lăsați candidatul să-și prezinte moțiunea! Noi suntem pozitivi!”. 

ADVERTISEMENT

Ce făcea Orban când nu îi întrerupea discursul rivalului

Vizibil iritat de faptul că rivalul său i-a întrerupt din nou tirada, Florin Cîțu s-a întors către Ludovic Orban și i-a spus iarăși că nu are nevoie de susținerea lui și că se descurcă, în ciuda condițiilor vitrege din sală. ”Nu am nevoie de susținerea dumneavoastră!”, așa a sunat replica lui Cîțu.

În timpul discursului rivalului său la șefia partidului, Ludovic Orban a fost mai mult absent, până să intervină pentru calmarea spiritelor, fiind surprins chiar când butona telefonul.

ADVERTISEMENT