News

Florin Cîțu, atacuri la USR PLUS și AUR: „Tranzacționează sănătatea românilor pentru voturile din Parlament”

Florin Cîțu critică din nou USR PLUS pentru moțiunea cu AUR. Iată ce a declarat premierul.
21.09.2021 | 12:40
Florin Citu atacuri la USR PLUS si AUR Tranzactioneaza sanatatea romanilor pentru voturile din Parlament
ADVERTISEMENT

Premierul a lansat un nou atac la adresa foștilor parteneri de coaliție. Acesta i-a acuzat că se joacă cu sănătatea românilor în plină pandemie, pentru că au decis să facă moțiune de cenzură împotriva propriului guvern și s-au aliat cu AUR.

Florin Cîțu, atacuri la USR PLUS și AUR

Prim-ministrul a explicat că foștii parteneri de guvernare, cei de la USR PLUS, s-au asociat cu cei de la AUR pentru a putea să depună o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, chiar dacă suntem în plină pandemie, iar cei de la AUR nu susțin vaccinarea.

ADVERTISEMENT

Astfel, premierul a precizat că USR PLUS nu comentează despre această campanie antivaccinare care este dusă de cei de la AUR, dar lansează atacuri la adresa lui și a președintelui Klaus Iohannis.

Totodată, Florin Cîțu a mai spus că dorește să stea la masa negocierilor cu cei de la USR dacă moțiunea pe care au inițiat-o alături de AUR va fi retrasă.

ADVERTISEMENT

Mai mult, premierul a dat de înțeles că încă este dispus să rezolve situația din coaliție și este pregătit să reia discuțiile cu foștii parteneri.

Florin Cîțu: „Tranzacționează sănătatea românilor pentru voturile din Parlament”

Premierul consideră că cei de la AUR trebuie „izolați” pentru că ei duc o campanie antivaccin chiar în plină pandemie, când situația devine mai gravă de la o zi la alta.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Florin Cîțu a spus că cei care îi susțin pe politicienii AUR, făcând referire la USR PLUS, „tranzacționează sănătatea românilor” și pun pe primul plan obținerea voturilor din Parlament, în fața siguranței publice.

„Vreau să avem o discuție în coaliție după ce cei de la USR retrag moțiunea cu AUR. Suntem în plină pandemie. AUR are activitate antivcaccinistă. USR nu spune nimic de această campanie, nu spun nimic de noii lor parteneri.

ADVERTISEMENT

Vreau să le spun tuturor celor care tac din gură și susțin acțiunile USR că sunt responsabili de ce se întâmplă în România.

Cei de la AUR trebuie izolați. Vă aduc aminte când mergeau în spitale și făceau miting în fața spitalelor.

Cei care-i susțin tacit tranzacționează sănătatea românilor pentru voturile din Parlament, sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă”, a spus premierul Florin Cîțu, marți.

ADVERTISEMENT