News

Florin Cîțu, avertisment pentru români referitor la ridicarea restricțiilor: “Dacă nu ne vaccinăm, ne vom întoarce”

13.05.2021 | 21:14
Florin Citu avertisment pentru romani referitor la ridicarea restrictiilor Daca nu ne vaccinam ne vom intoarce
Florin Cîțu, precizări importante cu privire la măsurile de relaxare. Cum vor funcționa restaurantele și terasele Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, prim-ministrul României, a oferit joi un avertisment pentru cetățenii României referitor la ridicarea anumitor restricții anunțată începând cu data de 15 mai, precum lipsa obligativității de a purta mască în aer liber, acolo unde nu există aglomerație, declarând: “dacă românii nu se vor vaccina, ne vom întoarce”.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat în cursul zilei de joi că românii vor putea să nu mai poarte mască în aer liber acolo unde nu există aglomerație și că se poate relua deplasarea în timpul nopții.

ADVERTISEMENT

În Capitală, rata de infectare a scăzut zilele trecute sub 1.5 la mie, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, vor fi ridicate o serie de restricții în viitorul foarte apropiat.

Premierul, avertisment pentru români: “Dacă nu ne vaccinăm, revenim la restricții”

“Rata de pozitivare a scăzut mai rapid decât ne așteptăm, în corelație cu campania de vaccinare bună. În acest context, vom lua această decizie, e a nu știu câta oară când lumea îmi spune că sunt prea optimist.

ADVERTISEMENT

Această economie administrată liberal a performat mai bine decât se aștepta toată lumea într-o perioadă de criză.

Pandemia va trece, va mai urma probabil valul al patrulea, mai mic, dar trebuie să ne gândim la economia de după pandemie.

ADVERTISEMENT

Vom modifica câteva lucruri referitoare la restricții. Apar aceste relaxări, dar toți românii trebuie să înțeleagă că suntem în pandemie, dar în spațiul închis rămâne masca, în zonele aglomerate încă rămânem cu mască, putem renunța la ea în aer liber acolo unde spațiile nu sunt aglomerate.

Trebuie să continuăm să mergem să ne vaccinăm, am luat această măsură (n. red. de renunțare a măștii în aer liber unde nu este aglomerație) tocmai pentru că oamenii s-au vaccinat.

ADVERTISEMENT

Riscul rămâne în continuare în societate, dacă vrem să avem și următoarele etape de relaxare, trebuie să ne vaccinăm.

Când am avansat 1 iunie, a zis lumea că sunt prea optimist, dar am luat în calcul dorința românilor de a reveni la normalitate.

Dacă se oprește vaccinarea, ne întoarcem la restricții, doar prin vaccinare putem să trecem de pandemie, asta trebuie să fie clar pentru toată lumea.

Noi am împărțit lucrurile în două capitole: activități în spații deschise și închise. Avem baruri, cafenele, discoteci care rămân închise până la 1 iunie, iar apoi propunem redeschiderea cu jumătate din capacitate pentru cei vaccinați”, a declarat Florin Cîțu la Digi24.

ADVERTISEMENT