News

Scandal în coaliție. PSD amenință cu anticipate. Cîțu: Nu susținem măsuri care distrug economia. Ciolacu: Miniștrii PSD sunt mai performanți

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis lui Florin Cîțu, președintele PNL, că o destrămare a coaliției din care fac parte ar duce la alegeri anticipate.
21.02.2022 | 17:56
Scandal in coalitie PSD ameninta cu anticipate Citu Nu sustinem masuri care distrug economia Ciolacu Ministrii PSD sunt mai performanti
ADVERTISEMENT
21-02-2022
15:54

Părerea sinceră a lui Marcel Ciolacu despre partenerii de guvernare

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că miniştrii social-democraţi sunt mai performanţi decât miniştrii de la PNL.

“Mi se pare că domnul Nicolae Ciucă îşi face treaba de prim-ministru. Nu ia apărarea miniştrilor PSD.

Să mă ierte Dumnezeu, sunt mai performanţi miniştrii PSD, asta este! Nu trebuie să ne supărăm”, a precizat acesta, potrivit Știripesurse.ro.

21-02-2022
11:56

Florin Cîțu: "Noi nu am anunțat pe nimeni că plecăm de la guvernare "

Președintele PNL, Florin Cîțu, a oferit o replică declarațiilor făcute de Marcel Ciolacu pe tema plecării PSD de la guvernare și posibilitatea organizării unor alegeri anticipate. El a subliniat că președintele României este cel care decide organizarea unor astfel de alegeri.

În plus, Florin Cîțu a ținut să sublinieze că partidul pe care îl conduce nu anunță că părăsește guvernarea și a cerut identificarea soluțiilor necesare pentru crizele cu care se confruntă România, notează Știri pe surse.

“Noi nu am anunțat pe nimeni că plecăm de la guvernare. Susținem toate măsurile care îi ajută pe români, nu măsuri care distrug economia (…) Vă aduc aminte că în 2020 am luat măsuri care acum se dovedesc a fi bune, dar la vremea lor au fost criticate. Eu zic să stăm cu înțelepciune, să analizăm și să adoptăm cele mai bune soluții”, a declarat Cîțu.

În plus, Cîțu a mai adăugat că alianța cu PSD este un compromis pentru stabilitatea României. Cu toate acestea, el a subliniat că există o serie de limite ale acestui parteneriat.

“Noi am făcut un compromis pentru securitate economică. Nu vom face un compromis care să ducă România în comunism”, a mai adăugat președintele PNL.

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat,  a vorbit într-un interviu acordat la Antena 3 despre relația pe care partidul pe care îl conduce o are cu ceilalți parteneri de guvernare, PNL și UDMR.

Președintele PSD i-a transmis colegului său de alianță că o încetare a colaborării dintre partidele aflate la guvernare va duce la organizarea de alegeri anticipate.

ADVERTISEMENT

“Îl anunţ oficial pe domnul Cîţu: dacă PSD iese de la guvernare, vom avea alegeri anticipate”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu a atras atenția asupra efectelor pe care organizarea unor alegeri înainte de termen și a explicat că nu crede că România poate trece printr-un astfel de eveniment, notează Digi24.

ADVERTISEMENT

“Nu cred că România îşi permite să aibă în acest moment alegeri anticipate”, a subliniat președintele PSD.

După cum a mai explicat Marcel Ciolacu, prezența partidului pe care îl conduce în coaliția de guvernare reprezintă un factor de stabilitate politică. În plus, el mai vrea ca majoritatea parlamentară astfel formată ar trebui folosită pentru rezolvarea problemelor de pe agenda publică.

ADVERTISEMENT

“Mai sunt trei ani până la alegeri. Noi am intrat să aducem o coerență în actul de guvernare, am adus o stabilitate politică, o majoritate consistentă și ar trebui să folosim această majoritate pentru creșterea nivelului de trai și pentru urgențele românilor”, mai explică Marcel Ciolacu.

Situația din coaliție este tensionată

În ultima perioadă, între tensiunile dintre social-democrați și liberali s-au accentuat, diferiți lideri din cele două partide lansând atacuri la adresa partenerilor de guvernare.

ADVERTISEMENT

În acest context, Ciolacu a subliniat că între el și președintele PNL, Florin Cîțu, o serie de diferențe care țin de “concepțiile diferite”, dar și o serie de probleme de fond, dar despre care nu a oferit detalii.

“Avem două concepţii diferite, chiar despre lume şi viaţă. Eu sunt social-democrat și normal că am o anumită abordare, domnul Cîțu spune că este liberal și are altă abordare. Sunt şi probleme de fond, dar domnul Cîţu ar trebui să recunoască faptul că dacă PSD nu s-ar fi hotărât și nu ar fi luat decizia – corectă, din punctul meu de vedere – de a intra la guvernare, nu ştiu cum ar fi arătat în acest moment România”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a ținut să sublinieze că nu a făcut afirmațiile despre alegerile anticipate pentru a-i amenința pe liberali și că vrea ca publicul, dar și Florin Cîțu, să știe că, în acest moment, nu există o alternativă la actuala coaliție.

“Nu este vorba de o armă. Eu am vrut să fiu foarte clar înţeles şi de către domnul Cîţu, şi de către telespectatorii dvs că nu mai există (alternativă – n.r.) – din moment ce ai încercat să faci guvern cu USR şi nu ai reuşit, a intrat apoi PSD la guvernare şi vedem miniştrii PSD ce fac”, a concluzionat Ciolacu.

ADVERTISEMENT