News

Florin Cîțu cere deschiderea restaurantelor: “Cred că trebuie o mai mare implicare în acest sector şi din partea autorităţilor locale”

25.08.2020 | 23:53
Florin Citu cere deschiderea restaurantelor Cred ca trebuie o mai mare implicare in acest sector si din partea autoritatilor locale
ADVERTISEMENT

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, susține redeschiderea restaurantelor și arată că este nevoie ca industria ospitalității să fie un sector “sănătos şi puternic şi pe picioarele lui”.

“Din punct de vedere economic, mâine aș da drumul restaurantelor” a mai spus Cîțu.

“Este clar că este un sector afectat şi, dacă mă întrebaţi pe mine, din punct de vedere economic, şi aici vorbesc doar din punct de vedere economic, mâine aş da drumul restaurantelor, dar nu este doar economic, aici este vorba şi de sănătate şi de aceea întotdeauna această decizie trebuie luată împreună. Este foarte important, din punct de vedere economic, avem nevoie de acest sector să fie sănătos şi puternic şi pe picioarele lui. Domnul premier a anunţat că s-ar putea să se deschidă de la 1 septembrie, susţin întru totul deschiderea”, a declarat acesta marți seară, pentru Realitatea Plus și preluat de știripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu despre redeschiderea restaurantelor: “Din punct de vedere economic, mâine aș da drumul”.

Ministrul a susținut că este nevoie de implicarea autorităților locale care au mai multe informații despre buna funcționare a acestor industrii: “Cred că trebuie o mai mare implicare în acest sector şi din partea autorităţilor locale”.

Cât despre redeschiderea cinematografelor, acesta crede că este posibil “dacă sunt respectate anumite condiții”.

ADVERTISEMENT

“Aici trebuie să înţelegem cu toţii nu mai trăim în România dinainte de criza de sănătate. (…) Nu mi se pare costul foarte mare dacă vrem să ne bucurăm de un film, să mergem la cinematograf de a avea o mască şi de a sta la distanţă de vecin. La fel şi la restaurant, nu mi se pare costul foarte mare de a avea distanţare între mese. E un cost mic pentru nişte beneficii enorme pentru societate”, a adăugat ministrul.

Amintim faptul că premierul Ludovic Orban discută despre redeschiderea restaurantelor, deoarece situația actuală afectează atât localurile de acest tip, cât și industria hotelieră.

ADVERTISEMENT

Premierul susține că ar fi posibilă reluarea activităților culturale în teatre și cinematografe, însă ar fi mai dificilă reluarea activităților sportive, în special a celor care se desfășoară pe stadioane.