News

Florin Cîțu, anunț privind certificatul verde. Pentru ce angajați s-ar putea impune documentul

Florin Cîțu, fostul premier al României, a făcut o serie de declarații legate de certificatul verde Covid. Liderul PNL a anunțat pentru ce angajați s-ar putea impune documentul în următoarea perioadă.
07.01.2022 | 15:58
Florin Citu anunt privind certificatul verde Pentru ce angajati sar putea impune documentul
ADVERTISEMENT

Vineri, 7 ianuarie, Florin Cîțu a avut prima declarație de presă din acest an. Acesta a răspuns întrebărilor presei cu privire la noile măsuri și la controversata temă a introducerii certificatului verde.

Propunerea lui Florin Cîțu privind certificatul verde. Domeniile de activitate unde ar trebui introdus

În opinia șefului Senatului, România are deja un certificat verde implementat în prezent, chiar dacă nu este obligatoriu și la locul de muncă.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe angajați, Cîțu spune că va propune în coaliție ca documentul să fie obligatoriu pentru medici, atât pentru cei din sistemul privat, cât și pentru cei de la stat.

”În primul rând, certificatul verde este în vigoare în România în mare parte. Sunt foarte multe instituții care cer certificatul verde. Suntem într-un stadiu avansat. România a luat această decizie.

ADVERTISEMENT

Ideea este când mergem mai departe cu certificatul verde. Propunerea este ca cel puțin personalul din sistemul medical și angajații, atât la stat, cât și la privat, să ceară certificatul verde. Sunt discuții cu MAI să fie introdus și în alte funcții esențiale.

Pentru restul economiei aici discuțiile sunt împărțite. Varianta pe care am propus-o în Parlamentul României este discutată și cu specialiști din sănătate, și din Justiție.

ADVERTISEMENT

Ea la 2 voturi nu a trecut de Senat. Vom vedea dacă mergem mai departe. Dacă nu, avem certificat verde în România. Acum, trebuie să fie aplicată această măsură”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu: Voi cere în coaliție ca ministrul Rafila să prezinte măsurile și impactul lor în a opri pandemia

De asemenea, președintele PNL a susținut că partidul său va cere în coaliție ca ministrul sănătății, Alexandru Rafila, să prezinte măsurile luate pentru a ține sub control pandemia și efectele produse de aceste măsuri.

ADVERTISEMENT

”Eu voi cere, noi vom cere în coaliție ca Ministerul Sănătății să prezinte măsurile pe care le ia și impactul lor în a opri pandemia. Să vedem măsurile și care sunt rezultatele.

Dacă se dorește o decizie (n.r. privind certificatul COVID), se poate lua la Guvern. Dacă e bun și constituțional, poate fi trimis în Parlament”, a mai declarat Cîțu.

Fostul șef al Guvernului a mai spus că în această perioadă nu a fost nicio discuție cu președintele despre aceste subiecte legate de măsurile din pandemie și certificatul verde.

”Nu a fost nicio discuție la Palatul Cotroceni. Dacă se dorește o decizie, se poate face la Guvern. Dacă este bun, el poate fi trimis în Parlamentul României. Dacă proiectul este bun, pot să fie mai mulți inițiatori”, a completat Cîțu.

ADVERTISEMENT