News

Florin Cîțu, chemat de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Surse: premierul are sprijinul președintelui. Update

În plină criză guvernamentală, premierul Florin Cîțu a fost chemat de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, pentru o serie de discuții.
06.09.2021 | 15:01
Florin Citu chemat de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni Surse premierul are sprijinul presedintelui Update
ADVERTISEMENT
06-09-2021
12:03

Klaus Iohannis îl susține în continuare pe premierul Florin Cîțu

Luni, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a discutat cu premierul Florin Cîțu, despre criza iscată în Coaliție. Potrivit unor surse guvernamentale citate de Digi24, șeful statului i-ar fi transmis premierului că are în continuare sprijinul său pentru a rămâne în funcție.

Ședința dintre cei mai importanți oameni din stat, începută la ora 12.30, a durat aproximativ o oră și a avut loc în contextul în care ruptura dintre USR PLUS și PNL pare ireversibilă.

Scandalul din coaliție a început miercuri, 1 septembrie, după ce Florin Cîțu l-a demis pe ministrul justiției, Stelian Ion. Vineri, partenerii din USR PLUS au anunțat o moțiune de cenzură împotriva guvernului.

06-09-2021
08:38

USR PLUS: ”Președintele să-i ceară premierului Cîțu să facă un pas în spate”

Luni dimineață, într-o conferinţă de presă susţinută la Camera Deputaţilor, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moşteanu, şi-a exprimat speranţa ca în cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, care urmează să aibă loc la ora 12.30, preşedintele Klaus Iohannis îi va cere premierului Florin Cîţu să facă ”un pas în spate”.

”Înțeleg că astăzi e o întâlnire între președintele Iohannis și Florin Cîțu. Sper că președintele să-i ceară să facă un pas în spate. Poate în al 13-lea ceas Florin Cîțu va face un pas în spate”, a declarat deputatul USR-PLUS.

Luni, de la ora 12.30, Administrația Prezidențială anunță o întâlnire extrem de importantă la Palatul Cotroceni.

Șeful statului, Klaus Iohannis, l-a convocat la discuții pe primul-ministru Florin Cîțu, după criza guvernamentală iscată la mijlocul săptămânii trecute.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, ședință cu premierul Florin Cîțu la Palatul Cotroceni. Criza guvernamentală, tema discuțiilor

Întrevederea dintre cei mai importanți lideri ai țării începe la o jumătate de oră după ce, la Parlament, birourile permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților iau în discuție moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR.

”Întâlnire cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu, pe tema crizei guvernamentale”, se arată în programul oficial postat pe site-ul prezidențial.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis s-a arătat îngrijorat de situația politică de la nivelul coaliției de guvernare și a avut o reacție extrem de dură la adresa USR PLUS.

Sâmbătă, președintele a criticat dur demersurile politice ale USR PLUS și alianța cu AUR. Iohannis a avertizat alianța că astfel aduce un afront românilor și că prin depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva propriului guvern se discreditează iremediabil.

ADVERTISEMENT

”Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră.

Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România.

ADVERTISEMENT

Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României.

Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat.

Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială”, a spus liderul de la Cotroceni.

Moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR contra Guvernului Cîțu, anunțată vineri

Moţiunea de cenzură intitulată ”Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”, care ar fi semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.

În ceea ce-l privește pe premierul Cîțu, direct vizat de acest demers politic, acesta a spus, vineri, după ședința liberalilor din Parlament, că dacă USR PLUS depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, ar trebui ca membrii formațiunii din Executiv să-și depună demisiile de onoare.

ADVERTISEMENT