News

Florin Cîţu: „Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 26%, iar producţia industrială a crescut cu 16,0%”. Val de ironii pe Facebook

Florin Cîțu a anunțat că cifra de afaceri din industrie a crescut cu 26%, iar producţia industrială a crescut cu 16,0%. S-a iscat un val de ironii pe Facebook
12.08.2021 | 16:25
Florin Citu Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 26 iar productia industriala a crescut cu 160 Val de ironii pe Facebook
ADVERTISEMENT

Datele au fost distribuite, printr-un comunicat, de Institutul Naţional de Statistică (INS). Premierul a postat informațiile pe Facebook.

Internauții au reacționat în număr mare. Postarea acestuia a produs un val de ironii și critici.

ADVERTISEMENT

Florin Cîţu: „Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 26%, iar producţia industrială a crescut cu 16,0%”

În primele șase luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, producţia industrială, ca serie brută, a crescut cu 16,0%. Este un efect al creșterilor înregistrate de industria prelucrătoare, de 17,8%, și de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, creștere de 12,9%.

Producţia industrială, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 16,7% în prima jumătate a lui 2021 față de aceeași perioadă a lui 2020. Acest lucru se datorează creșterilor înregistrate în industria prelucrătoare, de 17,6%, dar și de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, creștere de 13,0%.

ADVERTISEMENT

Singura care a scăzut atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată este industria extractivă. În primul caz scăderea a fost de 2,1%, iar în al doilea caz, de 2,8%.

Cifra de afaceri din industrie a crescut, în prima jumătate a anului 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cu 26%.

ADVERTISEMENT

„Pe marile grupe industriale creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+38,9%), industria bunurilor de capital (+34,3%), industria bunurilor intermediare (+29,2%), industria bunurilor de uz curent (+10,9%) şi industria energetică (+8,1%),” transmite INS.

Florin Cîțu a distribuit aceste informații pe rețelele de socializare. Reacțiile celor ce au văzut postarea nu au fost tocmai cele pe care l-ar fi așteptat.

ADVERTISEMENT

Val de ironii la postarea premierului

„Cum, totuși, să compari cu anul trecut, când a fost dezastru? Ar fi fost chiar complet stupid să nu existe creșteri față de anul trecut…,” a scris un bărbat.

„Nu mai compara cu anul trecut. Nu cred că faci această comparaţie doar din pură inconştinenţă. Anul trecut nu poate fi acceptat în niciun tabel comparativ. Este suficient să te raportezi la anul 2019, ştii şi tu asta. Dar de manipulat, din păcate, nu te întrece nimeni. Aşteptăm cifrele corecte,” a comentat un altul.

Florin Cîțu nu a scăpat nici de critici: „cu tine premier… ne faci sa ne fie dor de Dagnea…”, „ok, ok, boss. Pe când pleci? Tu habar nu ai care este coşul zilnic (acolo găseai preţul pâinii), dar ne loveşti cu statistici «măsluite». Care sunt indicatorii de calcul în prezentările tale halucilogene? Demisia! Eşti penal”.

ADVERTISEMENT