News

Florin Cîțu, atac direct la companiile rusești din România! Președintele PNL a solicitat măsuri drastice împotriva Rusiei

Președintele Senatului, Florin Cîțu a sărit la gâtul companiilor rusești din România! Liderul liberalilor vrea sancțiuni severe pentru țara lui Putin după atacul armat asupra Ucrainei
24.02.2022 | 18:08
Florin Citu atac direct la companiile rusesti din Romania Presedintele PNL a solicitat masuri drastice impotriva Rusiei
ADVERTISEMENT

Atacul rușilor din Ucraina a fost condamnat de întreaga lume. Și președintele Senatului, Florin Cîțu a cerut măsuri drastice împotriva rușilor. Mai mult decât atât, liderul PNL a solicitat și o analiză în detaliu a tuturor companiilor cu acţionariat rusesc.

Cîțu vrea să afle în acest mod dacă există anumite societăți aflate pe lista de sancţiuni a Uniunii Europene, astfel încât să fie luate măsurile necesare.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, atac direct la companiile rusești din țara noastră!

“România consideră necesar şi a condamnat ferm acţiunile Rusiei în Ucraina, prin vocea preşedintelui României, Klaus Iohannis. Ne exprimăm solidaritatea faţă de Ucraina şi credem că Rusia trebuie să suporte consecinţele acestei agresiuni, acestei invazii ilegale.

România, alături de partenerii, de aliaţii din NATO şi UE va impune sancţiuni substanţiale împotriva Rusiei. Este menţionat foarte clar că România, Ministerul Finanţelor trebuie să facă o analiză în detaliu a tuturor acelor companii unde există acţionariatului rusesc, indiferent dacă cei care sunt acţionari sunt pe lista celor sancţionaţi, să se ia măsurile necesare.

ADVERTISEMENT

În acelaşi timp, trebuie să verificăm dacă acele companii care primesc ajutor de stat să nu ajungă ajutorul de stat la cei care sunt pe listele sancţionate”, a susţinut Cîţu.

Băncile rusești, la control

Şeful Senatului nu a stat o clipă pe gânduri și a anunțat că vrea o analiză prezenţei României în bănci internaţionale ruseşti.

ADVERTISEMENT

“Trebuie şi o analiză a Ministerului Finanţelor a prezenţei României în câteva bănci internaţionale ruseşti, pentru care eu, când am fost ministrul Finanţelor, am oprit participaţia noastră.

E momentul să discutăm cu partenerii noştri să vedem dacă mai este oportun ca România să rămână în aceste instituţii internaţionale, deci Ministerul Finanţelor are de făcut această analiză”, a adăugat Florin Cîţu.

ADVERTISEMENT

Ajutor umanitar pentru Ucraina

Fostul șef al Executivului a anunțat că România va oferi ajutor umanitar cât este nevoie, dar a atras atenție că țara noastră nu va fi implicată în războiul din Ucraina. “Pentru români este foarte important să ştie că nu vom fi implicaţi în război în Ucraina, iar România nu a avut niciodată în istorie garanţii mai mari de securitate decât are acum, ca membră a NATO şi UE”, a mai arătat liderul PNL.

“Din informaţiile de acum, au venit deja în România români din Ucraina, MAE are toate informaţiile, ele vor fi furnizate pe moment ce vin. Este foarte important ca românii să ştie că România nu va intra în război în Ucraina”, a mai specificat Cîțu

Vă readucem aminte că Vladimir Putin a ordonat o operaţiune militară în estul Ucrainei. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene “să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.

ADVERTISEMENT