News

Florin Cîțu critică ideea alegerilor anticipate: ”Doar cineva care nu se gândește la binele românilor vrea asta”

Premierul Florin Cîțu nu este de acord cu ideea alegerilor anticipate și critică ideea PSD. El spune că un astfel de demers politic nu este indicat în această perioadă.
06.09.2021 | 08:39
Florin Citu critica ideea alegerilor anticipate Doar cineva care nu se gandeste la binele romanilor vrea asta
ADVERTISEMENT

Duminică, în plină criză politică a guvernării, opoziția, prin vocea liderului PSD Marcel Ciolacu, a venit cu o propunere radicală: alegerile anticipate în România!

Ideea nu este deloc una pe placul premierului Florin Cîțu. Șeful Executivului a declarat că ar fi o greșeală în acest moment alegerile anticipate şi că este nevoie de un guvern stabil.

ADVERTISEMENT

Florin Cîţu nu este de acord cu alegerile anticipate: ”Doar cineva care nu se gândește la binele românilor vrea asta”

Prezent la Blaj în contextul campaniei interne din PNL, premierul Florin Cîţu a declarat, duminică seara, că în acest moment alegerile anticipate ar fi nocive pentru o țară ca România, aflată în pandemie și cu multe economice.

”Cred că ar fi o greşeală în acest moment alegeri anticipate în România. Doar cine nu vrea binele PNL şi al românilor ar vrea să arunce România în alegeri anticipate în acest moment”, a afirmat Florin Cîţu.

ADVERTISEMENT

Premierul a mai a adăugat că România are nevoie de stabilitate în ceea ce privește actul de guvernare.

”Suntem încă în pandemie. Vine iarna, facturile la energie deja ştim că vor creşte şi trebuie să adoptăm acele măsuri.

ADVERTISEMENT

Cred că doar cineva care nu îşi doreşte binele românilor şi îşi doreşte să arunce ţara în haos vorbeşte de alegeri anticipate în acest moment, astăzi”, a mai spus premierul, conform Agerpres.

Marcel Ciolacu a pus condiții pentru a vota moțiunea USR PLUS – AUR: ”PSD merge până la capăt, alegeri anticipate”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că formațiunea pe care o conduce va vota moțiunea depusă de USR PLUS și AUR dacă aceasta va ajunge la vot, în plen, dar numai în contextul în care există perspectiva unor alegeri anticipate.

ADVERTISEMENT

”Dacă moțiunea alianței USR AUR va ajunge la vot, în plen, atunci PSD o va vota. Dar nu să se întoarcă Barna în Guvern și Ghinea, să nenorocească PNRR-ul, ci vom merge până la capăt, alegeri anticipate.

Prin urmare, alianța USR AUR trebuie să susțină acest demers. Dacă moțiunea alianței USR AUR nu ajunge la vot în plen suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR, să convenim un text al moțiunii, să semneze moțiunea pentru a avea cele 234 de voturi și în 10 minute o depunem. Guvernul Cîțu trebuie să plece”, a declarat Marcel Ciolacu.

Reamintim că vineri, 3 septembrie, USR PLUS a depus împreună cu AUR o moțiune de cenzură vizând înlăturarea premierului Florin Cîțu. Pe de altă parte, Dan Barna și Dacian Cioloș au declarat că doresc continuarea guvernării cu PNL și UDMR, nu însă cu actualul premier.

ADVERTISEMENT