News

Florin Cîțu, despre amânarea aprobării PNRR-ului: “Acesta a fost planul de la început”

Florin Cîțu, prim-ministrul României, a analizat amânarea aprobării PNRR-ului de către Comisia Europeană, pentru toamna aceasta, declarând: "acesta a fost planul de la început"
29.06.2021 | 21:24
Florin Citu despre amanarea aprobarii PNRRului Acesta a fost planul de la inceput
ADVERTISEMENT

Planul Național de Redresare și Reziliență nu a fost încă aprobat de către Comisia Europeană, acest proces fiind amânat pentru toamna acestui an.

Guvernul condus de Florin Cîțu nu a fost demis în urma moțiunii de cenzură depusă de către PSD, aceasta neavând voturile necesare.

ADVERTISEMENT

Cîțu, despre faptul că aprobarea PNRR-ului va fi amânată pentru toamna aceasta: “Așa a fost planul de la început”

Florin Cițu: “Ce e important este să luăm toți acești bani din PNRR, indiferent dacă îi luăm cu o lună mai devreme sau mai târziu. Nu suntem singura țară care a lăsat aprobarea PNRR-ului pentru toamnă”, a afirmat Cîțu la Digi24.

Cosmin Prelipceanu: “Ce se întâmplă acum, se umblă la bani?

Florin Cîțu: “Nu se umblă la bani, sunt doar detalii tehnice pentru a ne asigura că vom lua acești bani. Toate procedurile pentru fondurile europene au fost făcute prost.

ADVERTISEMENT

O mare parte dintre banii pe care îi luăm trebuia să îi dăm înapoi. Mă asigur că vom face un plan foarte bun din plin și nu ne va mai spune Comisia Europeană că proiectul este neeligibil.

Nicio țară nu primește bani vara aceasta. După aprobare, vor veni și banii, acesta a fost planul de la început, este vorba de un avans pe care îl vom primi imediat după ce va fi aprobat.

ADVERTISEMENT

Execuția bugetară este foarte bună, am plătit facturi la timp, nu i-am mai hărțuit pe antreprenori, iar aceștia și-au plătit taxele și impozitele la timp.

După cea mai mare criză din ultimii 100 de ani, venim cu o creștere de venituri la buget. Rectificarea bugetară s-ar putea să fie una pozitivă și asta ar putea să fie o premieră, nu am mai avut așa ceva în ultimii 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Toate proiectele sunt pe licitații, nu au cum să fie prin firme de partid, singurele proiecte care erau date către firme de partid erau cele din PNDL, este primul program”, a declarat prim-ministrul.

Cosmin Prelipceanu: “Care este cea mai mare realizare cu care vă lăudați după șase luni de guvernare?”

Florin Cîțu: “Cel mai important este faptul că avem cea mai rapidă revenire a economiei după cea mai mare criză. Anul trecut pe vremea asta cei care și astăzi țipă la noi aruncau scenarii apocaliptice: foamete, colaps.

România are o creștere a venitului net de peste 11%, iar valoarea reală este cu 8.4% dacă scădem inflația. Încrederea managerilor din România este la cel mai mare nivel din ultimii zece ani, toate acestea sunt realizări în primele șase luni, doar pentru că am arătat o altă direcție.

Am investit banii în proiecte profitabile, nu s-au mai dus către baronii PSD”, a declarat Florin Cîțu, prim-ministrul României la Digi24.

ADVERTISEMENT