ADVERTISEMENT
News

Florin Cîțu, despre campania de vaccinare: ”Săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze”

Autor: Robert Cristea | 26.12.2020 | 18:29
Florin Cîțu, despre campania de vaccinare: ”Săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze”
Florin Cîțu, despre campania de vaccinare: ”Săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze”. Foto: Hepta

Noul premier al României, Florin Cîțu, a vorbit sâmbătă, 26 decembrie, despre campania de vaccinare împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT

Apariţia antidotului, livrarea, dar şi distribuirea într-un timp record vor opri extinderea infectărilor şi vor ajuta la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă, a transmis Cîțu.

Prim-ministrul este foarte mulțumit că țara noastră a pus ”totul la punct ca să începem în aceeaşi zi când începe în toată Europa campania de vaccinare.”

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu: ”Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie”

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-Covid au intrat ieri în țară și au ajuns sâmbătă dimineaţă la Institutul “Cantacuzino” din Capitală.

Câte doze de vaccin Pfizer-BioNTech ajung în România
Foto: Inquam/George Calin

România va primi în jur de 140.000 de doze în fiecare săptămână, a transmis Florin Cîțu, premierul României.

ADVERTISEMENT

Programul de vaccinare împotriva noului coronavirus începe duminică, 27 decembrie. Antidotul este gratuit, iar vaccinul va fi utilizat pentru a stopa răspândirea pandemiei. Vaccinarea nu este obligatorie, anunță autoritățile.

“Astăzi am primit primele doze din vaccin. Campania de vaccinare începe în acelaşi timp în România ca în Europa. S-a muncit foarte mult şi am reuşit să avem totul pus la punct ca să începem în aceeaşi zi când începe în toată Europa campania de vaccinare. Este un moment important, îl aşteptăm de un an de zile, din momentul în care am aflat de această pandemie, iar apariţia vaccinului, livrarea şi distribuirea într-un timp record vor ajuta la limitarea şi la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă”, a afirmat Florin Cîţu, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Duminică, 27 decembrie, se va face primul vaccin

“Mâine începe campania de vaccinare oficială, primul vaccin se va face mâine. Acum am primit primele 10.000 de doze, iar săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze. România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin.

Şi, aşa cum am văzut că au mers lucrurile până acum, sunt sigur că vom avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct. Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie”, a spus prim-ministrul.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!