Alegeri 2024

Florin Cîțu, despre coaliția PSD-PNL. „Trebuia ruptă anul trecut, liberalii au nevoie de o echipă anti-PSD”

Florin Cîțu, concluzie radicală despre coaliția PSD-PNL. „Trebuia ruptă anul trecut, era cea mai bună decizie pentru români”
25.06.2024 | 13:39
Florin Citu despre coalitia PSDPNL Trebuia rupta anul trecut liberalii au nevoie de o echipa antiPSD
Florin Cîțu spune că, indiferent de data prezidențialelor, PNL are nevoie de o echipă „credibilă, anti-PSD” / Foto: Facebook, Florin Cîțu
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, fost prim ministru al României, a afirmat, marți, că alianța PSD-PNL „trebuia ruptă anul trecut”. Liberalii, a spus Cîțu, au nevoie acum de „o echipă credibilă anti-psd, indiferent de data alegerilor prezidențiale”.

„O echipă credibilă, anti-PSD”

Fostul premier Florin Cîțu a afirmat, marți, că coaliția PSD-PNL trebuia desfăcută încă din 2023, după cum el a spus. Cîțu a spus că, acum, liberalii trebuie să vină cu o „echipă credibilă, anti-PSD”, indiferent de data la care vor fi organizate alegerile prezidențiale.

ADVERTISEMENT

Coaliția PSD-PNL întâmpină tocmai dificultăți în a cădea de acord privind calendarul prezidențialelor, social-democrații spunând că scrutinul trebuie să aibă loc în septembrie, în timp ce liberalii doresc să le împingă spre noiembrie-decembrie. De altfel, cele două partide nu și-au anunțat în mod oficial nici un candidat la prezidențiale, care au fost stabilite initial la data de 15 septembrie (29 septembrie turul doi).

„Coaliția trebuia ruptă anul trecut (așa cum am tot spus). Acum PNL are nevoie de o echipa credibilă anti-psd, indiferent de data alegerilor. Era cea mai bună decizie pentru români. Ar fi scăpat de creșterile de taxe introduse de Ciolacu prin asumarea răspunderii. Asta este cel mai important”, a scris Flodin Cîțu pe contul său Facebook.

ADVERTISEMENT

„Era mai bine și pentru PNL”

Ruperea de PSD ar fi fost o decizie bună și pentru liberali, consideră Florin Cîțu, chiar dacă nu era timp ca cei care au coalizat cu social-democrații să fie „credibilizați”, dar era în schimb timp să vină o echipă PNL și anti-socialistă „credibilă”. „Dar era mai bine și pentru PNL. Nu era destul timp să-i credibilizezi pe cei care au stat cu PSD la masă în ultimii ani. Dar era suficient timp să venim în primul rând cu liberali/anti-socialiști credibili”, se arată în postarea fostului premier.

Deci, conchide Florin Cîțu, acestea sunt problemele deocamdată pentru liberali, nu data la care vor avea loc alegerile prezidențiale. Cîțu a mai spus că alegătorii liberalilor și-au exprimat foarte clar părerea despre alianța cu PSD, în sensul că este „nocivă”.

ADVERTISEMENT

„Aceasta este problema în acest moment. Nu data alegerilor. Dacă vrei să câștigi, pe bune, împotriva PSD trebuie să ai oameni credibili care să meargă la lupta împotriva socialiștiilor. Votanții liberali au spus foarte clar: coaliția cu PSD este NOCIVĂ pentru români și pentru PNL”, a scris Florin Cîțu.

 

 

Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de...
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de căldură din istorie. Vom resimți temperaturi de peste 45 de grade
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Fost ministru, apariție de senzație în Capitală. Trecătorii s-au oprit în loc
Fost ministru, apariție de senzație în Capitală. Trecătorii s-au oprit în loc
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici