News

Florin Cîțu, despre facturile greșite: „Dacă a fost intenționat, toată conducerea trebuie să zboare”. Ce îi sfătuiește pe românii care le-au primit

Florin Cîțu a vorbit despre facturile eronate pe care le-au primit românii, în această situație fiind un milion de oameni. El vrea ca conducerea companiilor care au greșit să plece.
18.01.2022 | 22:07
Florin Citu despre facturile gresite Daca a fost intentionat toata conducerea trebuie sa zboare Ce ii sfatuieste pe romanii care leau primit
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a vorbit despre facturile greșite care le-au fost emise românilor la curent și gaz. Părerea liderului liberal este că distribuitorii au formulat greșit facturile în mod intenționat.

Ce le recomandă Florin Cîțu românilor care au facturi greșite

Liberalul a fost foarte clar în opinia sa și a spus că toată conducerea companiilor care au greșit în mod voit facturile la gaz și curent trebuie să plece.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a precizat că măsurile luate ieri seară pentru prețurile la gaz și curent sunt o prelungire a celor luate în noiembrie, adică plafonarea și compensarea facturilor.

De asemenea, fostul premier a precizat că efortul din aceste două luni este „uriaș”, bugetul de trei miliarde de lei fiind folosit în doar două luni.

ADVERTISEMENT

„Este un efort uriaș, sunt mulți bani pentru a-i ajuta pe români. Atât era bugetul pentru tot anul și noi îl dăm în aceste două luni”, a spus Florin Cîțu.

De altfel, despre aceste măsuri luate înainte de venirea iernii, Florin Cîțu a spus că au fost utile, dar a apărut această greșeală în facturi, pe care acum ANRE trebuie să o investigheze și să stabilească dacă a fost sau nu voită.

ADVERTISEMENT

„România va folosi soluții de intervenție, soluția de aseară e o prelungire a măsurii din noiembrie. A funcționat, singura problemă sunt facturile care au fost făcute greșit.

Și aici trebuie să vină statul și ANRE să spună dacă a fost intenționat. Dacă da, toată conducerea trebuie să zboare”, a precizat el, la Digi24.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că acolo au fost făcute lucrurile intenționat. E o opinie personală. S-a greșit intenționat”, a spus Florin Cîțu.

În același timp, liderul PNL a precizat că românii care au primit facturi greșite trebuie să facă o contestație la furnizor pentru a nu le plăti, aceasta fiind singura modalitate justificată de a nu achita valoarea greșită a acestora.

„Trebuie să faci o contestație, altfel trebuie să plătești, e complicat să justifici că nu vrei să plătești factura”, a mai declarat acesta.

Liderul PNL așteaptă raportul de activitate al ANRE

Florin Cîțu a spus că așteaptă raportul de activitate al ANRE, care va fi prezentat în Parlament, pentru a vedea dacă autoritatea a greșit sau nu.

„Eu am cerut ca ANRE să prezinte un raport de activitate în Parlament. Sunt anomalii. Aștept raportul de activitate de la ANRE să vedem dacă și-au făcut treaba”, a spus el.

Mai mult decât atât, Florin Cîțu dorește să existe un program pentru securitatea energetică a țării.

„Propunerea mea e să ne angajăm la un program la securitatea energetică a României. Aș aduce și USR-ul la masă”, a mai precizat acesta.

Florin Cîțu vorbește despre liberalizarea pieței. De ce s-a trecut la aceasta

Florin Cîțu a explicat că prețurile la gaz și curent erau mari și înainte de liberalizarea pieței, dar atunci statul suporta diferența, lucru care se va întâmpla și acum, cu noile măsuri luate de coaliție.

„Nu s-au făcut investiții. Singurii ani când s-au făcut investiții au fost 2020 și 2021.

Liberalizarea nu înseamnă că prețurile au crescut în România. Prețurile erau mari și înainte. Când prețurile nu erau liberalizate, plăteam din buget diferența.

Liberalizarea a fost făcută la termen, a început în guvernarea Năstase. Ne-am angajat în mai multe lucruri”, a mai precizat el.

ADVERTISEMENT