News

Florin Cîțu, despre faptul că nu se va atinge ținta de cinci milioane de persoane vaccinate până în iunie: “Nu este un eșec”

Florin Cîțu, prim-ministrul României a discutat joi, la B1TV, despre rezultatele campaniei de vaccinare și despre faptul că nu se va atinge ținta de cinci milioane de persoane imunizate până la începutul lunii iunie, declarând: "nu este un eșec"
27.05.2021 | 22:11
Florin Citu despre faptul ca nu se va atinge tinta de cinci milioane de persoane vaccinate pana in iunie Nu este un esec
ADVERTISEMENT

Odată cu scăderea numărului de persoane infectate cu coronavirus, premierul a anunțat o serie de măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la intâi iunie.

Luna trecută Cîțu declara că avem toate condițiile necesare pentru a ajunge la cinci milioane de persoane vaccinate până la începutul lunii iunie.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, despre neatingerea țintei de vaccinare a cinci milioane de persoane până la întâi iunie: “Nu este un eșec”

Florin Cîțu: “Toți specialiștii ne spun că riscul de răspândire a bolii între persoanele vaccinate este aproape zero, eu ascult de specialiști.

Eu sunt foarte atent să iau măsurile care să meargă spre normalitate. Guvernul a făcut tot ce a putut, avem doze de vaccin, cu toții ne dorim să revenim la normalitate.

ADVERTISEMENT

Avem un calendar clar de pași, ceea ce nu vedem în alte țări în Europa, să știm clar ce avem de făcut de la întâi iunie, întâi iulie, întâi august.”

Tudor Mușat: “Ținta de vaccinare nu s-a atins, cele cinci milioane de persoane.”

Florin Cîțu: “Ținta nu era de cinci milioane, ci să se termine pandemia. Este o estimare făcută împreună cu specialiștii. Ne-am vaccinat mai rapid și se pare că am depășit pandemia, acesta este scopul vaccinării.

ADVERTISEMENT

Nu am ajuns la imunitatea colectivă, dar vom ajunge, de aceea facem lucrurile treptat. Am relansat turismul, avem nevoie de turiști din străinătate.”

Tudor Mușat: “E totuși un eșec că nu e atât de mult pentru o primă fază? V-ați propus zece milioane pentru septembrie, dar că nu am atins cele cinci milioane.”

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu: “Nu este un eșec. Țintele nu sunt politici publice, ci sunt ceea ce ne spun specialiștii, avem nevoie de zece milioane de oameni vaccinați în septembrie. Pot să fie șase milioane de persoane vaccinate și patru milioane de oameni trecute prin boală, de exemplu.

Când vedem o scădere zilnică a numărului de persoane internate în spitale, în secțiile de ATI, vedem că mergem în direcția corectă.

În orașele mari avem o rată de vaccinare de peste 40%, acolo era și riscul cel mai mare de infectare, nu în zona rurală unde oamenii nu stau atât de aproape, nu sunt comunități mari. Acum mergem în zona rurală.

 

ADVERTISEMENT