News

Florin Cîțu, despre posibilitatea carantinării Bucureștiului: „Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie”

23.03.2021 | 13:30
Florin Citu despre posibilitatea carantinarii Bucurestiului Niciodata nu sa carantinat doar la 6 la mie
Florin Cîțu, despre posibilitatea carantinării Bucureștiului: „Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie" Sursa foto: Inquam photos/George Calin
ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîțu a adus lămuriri cu privire la posibilitatea carantinării Bucureștiului. El a precizat că sunt analizate mai multe informații și că nu s-a luat niciodată măsura carantinării când s-a înregistrat rata de infectare de 6 la mie.

Florin Cîțu a făcut declarații la finalul ședinței de evaluare a activității Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2020. El a precizat că acest an a fost cel mai greu din ultimul secol.

ADVERTISEMENT

Prim-ministrul a precizat că este nevoie de reformă la MAI. Totuși, cele mai așteptate declarații au fost acelea cu privire la o eventuală carantinare a Bucureștiului.

Florin Cîțu, despre posibilitatea carantinării Bucureștiului: „Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie”

„Am făcut bilanțul unuia dintre cei mai grei ani din ultima sută de ani, cred eu. A fost un an în care ne-am trezit cu o pandemie care trebuie gestionată. MAI a făcut o treabă bună anul trecut. Am felicitat oamenii care au fost implicați,” a declarat Cîțu cu privire la ședința ce tocmai se încheiase.

ADVERTISEMENT

În schimb, Cîțu a precizat că a cerut reforme de la Minister. „Este nevoie de reformă”, apune el, adăugând că are încredere în Lucian Bode și alegerile pe care acesta le va face.

El a precizat că principala provocare a autorităților rămâne lupta cu pandemia. Cu privire la carantinarea Capitalei, premierul a precizat că cetățenii trebuie să nu asculte scenariile: „să ignore scenariile și să aștepte decizia.”

ADVERTISEMENT

„Această cifră reprezintă una dintre una dintre informațiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea unei localități. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. De fiecare dată sunt alte informații pe care le luăm în calcul. Trebuie să discutăm cu alți specialiști, specialiști din domeniul economic, vedem care sunt implicațiile și luăm o decizie. Când vom avea decizia, vom anunța. În acest moment, nu discutăm de carantinare”.

El a precizat că nu este luată în calcul o carantină totală. „Avem informații de la Ministerul Sănătății. Ministerul Sănătății va avea astăzi o ședință la ora 13:00, după ce discutăm cu Ministerul Sănătății ne uităm și la celelalte informații, cu implicații pentru toți cetățenii Bucureștiului, nu doar pe partea de sănătate.”

ADVERTISEMENT

Premierul a precizat că școlile nu se vor închide. El a subliniat că nici la Timișoara nu s-a întâmplat acest lucru. Totodată, Cîțu a subliniat că am ajuns în această situație pentru că regulile nu au fost respectate și a reiterat rugămitea de a nu ignora restricțiile.

ADVERTISEMENT