News

Florin Cîțu, despre scandalul persoanelor vaccinate care au sărit rândul: ”Cei care au publicat datele trebuie să le explice”

10.03.2021 | 11:36
Florin Citu despre scandalul persoanelor vaccinate care au sarit randul Cei care au publicat datele trebuie sa le explice
ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîțu cere ca instituțiile statului să se autosesizeze după ce în spațiul public au apărut informații că există multe persoane care au sărit rândul la vaccinare. Totodată, prim-ministrul consideră că până acum campania a fost un succes.

”Campania de vaccinare este un succes. Eu nu am vreo problemă ca datele să fie prezentate în fiecare zi”, a declarat premierul, miercuri, 10 martie.

ADVERTISEMENT

Ce spune Florin Cîțu despre scandalul privind persoanele vaccinate care au sărit rândul

“Înțeleg că se formează în spațiul public concluzia că s-au vaccinat oameni care nu aveau dreptul. Dacă există astfel de suspiciuni, cei care au publicat datele trebuie să le explice. Instituțiile statului trebuie să se autosesizeze”

(…)Datele din partea Corpului MAI de Control s-ar putea să le avem astăzi. Colonelul Gheorghiță a  prezentat în fiecare marți câți oameni s-au vaccinat”,  a declarat Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

În același timp, premierul a negat faptul că nu ar există decât locuri pentru serul de la AstraZeneca pe platforma de vaccinare.

”Erau 3.000 de locuri pe platformă în județul Timiș pentru Moderna. (…) Nu e normal să fie locuri și să se ceară vaccinuri,” a transmis Cițu.

ADVERTISEMENT

Nu este cazul de noi restricții

Premierul a mai declarat miercuri, 10 martie, că nu este cazul să se ia alte restricții, deși au existat câteva propuneri. Florin Cîțu a transmis că a existat o sugestie privind închiderea mallurilor. Magazinele vor rămâne deschise până la ora 21:00, în schimb restricția privind circulația pe timpul nopții se va aplica de astăzi începând cu ora 22:00.

Lucian Bode, despre publicare datelor de către Ministerul Sănătății

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că în urma publicării listei tuturor centrelor de vaccinare de către Ministerul Sănătății, au ajuns în online locații ale instituțiilor din sistemul de apărare, de ordine publică și ale serviciilor.

ADVERTISEMENT

 „Nu este normal ca ele să fie publicate cu adrese legat de sistemul de apărare, sistemul de ordine publică, înțeleg că era vorba și de servicii. În ce condiţii… Vezi adresa, strada x, numărul y şi constaţi că acolo s-au vaccinat 7, 8, 10 cetăţeni din structurile respective. Păi, în momentul respectiv, poţi să te aştepţi ca oricine, nu ştiu, poate că nu ne sunt toţi prieteni pe pământul acesta, dar pot veni în orice moment să fotografieze, să filmeze… Nu mi se pare normal să dăm publicităţii”, a spus Lucian Bode, , marți seara, la TVR 1, conform G4media.

ADVERTISEMENT