News

Florin Cîțu, despre teoriile conspirației: „Aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști”

12.03.2021 | 11:42
Florin Citu despre teoriile conspiratiei Aceste actiuni sunt similare cu actiunile unor teroristi
Sursa foto: Inquam photos/George Calin
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a condamnat grav poziționarea împotriva măsurilor de restricție impuse de pandemie și a vaccinări, cunoscute drept teorii ale conspirației. El a precizat că aceste acțiuni sunt similare cu cele ale unor teroriști.

Florin Cîțu a făcut o serie de declarații de la Palatul Victoria cu privire la continuarea campaniei de vaccinarea după suspendarea unui lot de vaccinuri produse de AstraZeneca. Premierul a precizat că decizia a fost luată ca măsură de precauție.

ADVERTISEMENT

Șeful Executivului a precizat că are încredere în specialiști, iar aceștia nu ar fi aprobat utilizarea unui produs care să pună viața oamenilor în pericol. Cu toate acestea, Cîțu realizează că situația creată de respectivul lot de vaccin va duce la o reticență a oamenilor pentru administrarea acelui ser.

Florin Cîțu, despre teoriile conspirației: „Aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști”

Florin Câțu a ținut să precizeze că au apărut informații în spațiul public și dorește să lămurească aceste probleme. Acesta a explicat că Agenția Europeană a Medicamentelor a spus că nu există indicii care să facă legătura între vaccinul AstraZeneca și incidentele apărute.

ADVERTISEMENT

Premierul a subliniat că s-ar fi vaccinat cu oricare dintre serurile aprobate, dar că a făcut-o cu cel care era disponibil în acel moment. El a adăugat că, la eventuala următoare administrare a serului, nu o să țină cont de compania producătoare.

În plus, în acest context, el a explicat că în România există o adevărată campanie de denigrare a măsurilor impuse de pandemie și de a convinge oamenii că vaccinarea este periculoasă. Șeful Guvernului a comparat aceste acțiuni cu cele ale unor teroriști.

ADVERTISEMENT

„În România, de un an de zile. există o campanie împotriva acestor acţiuni pe care le ia Guvernul pentru a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măştii în spaţiul public, există o campanie împotriva măsurilor de distanţare şi există o campanie împotriva vaccinării. Din punctul meu de vedere, aceste acţiuni sunt similare cu acţiunile unor terorişti”, a declarat Florin Cîțu.

„A zădărnici această activitate a guvernului, care are ca obiectiv îmbunătăţirea sănătăţii tuturor românilor, este o acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului, fără date. Repet, trebuie să ne uităm întotdeauna la specialişti, de acolo ne vin informaţiile”, a explicat premierul.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să înțelegeți, și din acest motiv sunt fosrte supărat pe aceste campanii, că încrederea se câștigă foarte greu, dacă nu suntem atenți. Trebuie să ne uităm la cei care au autorizat aceste vaccinuri și ei au spus că nu există indicii”, a încheiat acesta.

ADVERTISEMENT