News

Florin Cîtu, detalii despre pelerinajul de la Sfânta Parascheva. Va fi nevoie de certificat digital?

Florin Cîțu, premierul României, a vorbit joi, la TVR1, despre organizarea pelerinajului la moaștele Sfintei Parascheva, la Iași, explicând dacă va fi nevoie de certificat digital pentru pelerini.
30.09.2021 | 22:07
Florin Citu detalii despre pelerinajul de la Sfanta Parascheva Va fi nevoie de certificat digital
ADVERTISEMENT

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a anunțat joi că pelerinajul va avea loc în acest an, în ciuda evoluției valului al patrulea al pandemiei, explicând că toate sărbătorile orașului vor avea loc în luna octombrie.

Anul trecut, evenimentul religios a adunat mii de oameni și a generat chiar și un protest spontan, deoarece persoanelor din afara Iașiului nu li s-a permis să participe.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu anunță dacă va fi nevoie de certificat digital la pelerinajul de la moaștele Sfintei Parascheva

“Dacă se respectă exact regulile pe care le avem în vigoare,  se poate desfășura. Trebuie să se respecte toate regulile: distanțare socială, mască, dezinfectant și așa mai departe.

Partea de oameni care intră înăuntru ar trebui să aibă certificat digital, teoretic. Dacă sunt la coadă afară, nu este o problemă. Acum nu știu exact care vor fi procedurile acolo și cum se va desfășura pelerinajul.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine ar fi ca organizatorii să ceară celor de la DSU o recomandare, să se știe exact regulile care trebuie respectate”, a declarat premierul la TVR1.

Edilul Iașiului, mesaj categoric: “Nu e niciun cataclism. Nu facem UNTOLD”

Primarul municipiului Iași a explicat că procesiunea religioasă trebuie să se organizeze, alături de celelalte sărbători ale orașului, având ca argument faptul că la Cluj s-a putut organiza festivalul Untold care a adunat zeci de mii de oameni.

ADVERTISEMENT

Chirica a motivat decizia de a organiza pelerinajul prin faptul că Iașiul nu se confruntă cu un cataclism sau război mondial, deci nu ar exista un motiv pentru care evenimentul religios să nu aibă loc.

“Sărbătorile Iaşiului vor fi organizate. Sărbătorile trebuie să ne desprindă de cotidian şi să ne arate că nu e nici al doilea, al treilea, al nouălea război mondial.

ADVERTISEMENT

Nu e niciun cataclism, nu a izbucnit niciun vulcan în centrul Iaşiului. Ne putem permite o viaţă adaptată la condiţiile de pandemie. Nu facem UNTOLD, să fie clar, nu facem spectacole mari, nu facem Afterhills-uri, nu facem nimic.

Nu vrem să prejudiciem dreptul unui credincios de a se închina, dar asta înseamnă că trebuie să fim foarte atenţi la ce măsuri luăm pentru a nu aduce şi un nivel de infectare mai mare”, a declarat edilul orașului, conform News.ro

ADVERTISEMENT