News

Florin Cîțu, după inundațiile grave din ultimele ore: ”Să ne pregătim pentru cele mai dificile situații. Nimeni nu pleacă nicăieri”

Premierul Florin Cîțu a transmis un avertisment sever după inundațiile grave din ultimele ore și a cerut mobilizarea autorităților.
19.06.2021 | 15:09
Florin Citu dupa inundatiile grave din ultimele ore Sa ne pregatim pentru cele mai dificile situatii Nimeni nu pleaca nicaieri
ADVERTISEMENT

În contextul unor inundații extrem de grave care au lovit România în ultimele ore, premierul Florin Cîțu a transmis un avertisment sever pentru autorități.

Sâmbătă, într-o videoconferință organizată cu prefecții, șeful Executivului a spus că dorește o evaluare a situației și o mobilizare a tuturor factorilor de decizie.

ADVERTISEMENT

Premierul Cîțu, la videoconferința cu prefecții pe tema inundațiilor: ”Să ne pregătim pentru cele mai dificile situații”

Din cele mai noi informații oferite de autorități, 54 de localităţi din 20 de judeţe ale ţării și municipiul Bucureşti au fost afectate de fenomenele meteo din ultimele ore.

În aceste condiții, premierul Florin Cîţu a avut sâmbătă, 19 iunie, la ora 13.00, o videoconferinţă cu prefecţii, la Palatul Victoria, pe tema inundațiilor.

ADVERTISEMENT

Acesta a afirmat că vrea să facă o evaluarea a situației din țară, în urma fenomenelor meteo din ultimele ore, și să se consulte cu toate părțile implicate.

De asemenea, Cîțu le-a cerut prefecţilor să fie pregătiţi pentru a interveni în orice moment, în contextul ploilor abundente din ultima perioadă, care au afectat mai multe judeţe din ţară.

ADVERTISEMENT

”Este o situaţie dificilă, toată lumea trebuie să fie pregătită, nu ştim exact şi vom afla ce se va întâmpla în perioada următoare, dar aş vrea să fim precauţi, să ne pregătim pentru cele mai dificile situaţii.

Toată lumea rămâne în contact, nimeni nu pleacă nicăieri, nu ne luăm concediu, nu ne luăm liber zilele acestea, suntem toţi pregătiţi să intervenim în orice moment”, a precizat Cîţu, la videoconferință.

ADVERTISEMENT


La întrunirea online au mai participat ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul Mediului, Tanczos Barna, precum şi secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Premierul a cerut o evaluare a zilei de vineri

În cadrul conferinței, premierul a mai spus că se va face o evaluare a zilei de vineri, a momentelor dificile din câteva judeţe. Acesta dorește să vadă cum s-a acționat în țară.

”Aş vrea să facem o evaluare a zilei de ieri, am avut momente mai dificile în câteva judeţe, în Bacău şi mai ales la Vrancea. Situaţia de la Vrancea încă este în derulare, mai avem cei 12 muncitori care au rămas izolaţi şi acolo situaţia este în curs de rezolvare, am vorbit cu domnul Arafat.

Aş vrea astăzi să facem evaluarea zilei de ieri, să vedem cum au reacţionat, apoi aş vrea să avem o discuţie, să vedem ce se întâmplă cu specialiştii de la meteo şi hidro, să ne spună la ce să ne aşteptăm în zilele următoare.

După aceea aş vrea să iau pe fiecare prefect în parte, să discutăm să vedem ce probleme aveţi, ce nevoi aveţi ca să ne pregătim, dacă este nevoie, pentru următoarea şedinţă de Guvern, să trimitem resurse sau ajutoare, să vedem de ce e nevoie”, a mai precizat Cîţu.

ADVERTISEMENT