News

Florin Cîțu: “Estimări WOW pentru România!” La ce se referă premierul

Florin Cîțu, premierul României, a publicat vineri un mesaj interesant pe o rețea socială, declarând: "estimări WOW pentru România!", făcând referire la una dintre temele importante de pe agenda publică din ultima perioadă.
28.05.2021 | 22:39
Florin Citu Estimari WOW pentru Romania La ce se refera premierul
ADVERTISEMENT

În urmă cu trei zile, prim-ministrul a anunțat că România a recuperat deja pierderile economice generate de pandemia de coronavirus, comparând situația țării noastre cu alte state membre ale Uniunii Europene.

Cîțu a detaliat acum două săptămâni care sunt angajamentele fiscale asumate de către România în fața Comisiei Europene, în contextul negocierilor purtate de către țara noastră referitoare la Planul Național de Redresare și Reziliență.

ADVERTISEMENT

Cîțu, pe Facebook: “Estimări WOW pentru România” La ce se referă prim-ministrul

“FMI, estimări WOW pentru România în 2021! Felicitări, români!

FMI estimează o creștere economică în 2021 de 7% (cu 3 pp peste estimările inițiale) și un deficit bugetar de 6.8% (vs.7.2% estimare inițială). FMI CONFIRMĂ, România are cea mai mare creștere economică din UE.

Rezultatul reformelor implementate începe să se vadă. România merge în direcția bună. Am estimat că măsurile pe care le luăm în această guvernare vor duce la cea mai bună perioadă pentru economia României din ultima sută de ani. Așa o să fie.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună perioadă pentru români abia începe. Mă voi asigura că urmează cel puțin 8 ani de guvernare pe principii liberale. Iar de rezultatele acestei guvernări vor beneficia toți românii.

#RomaniiTrebuieSaStie”, a postat Florin Cîțu pe Facebook.

Florin Cîțu, vești excelente privind situația economică a României

Într-o perioadă în care valul 3 al infectărilor cu noul coronavirus pare sfârșit, premierul Florin Cîțu vine și cu alte vești bune, de această dată de natură economică.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că țara noastră a reușit să recupereze din punct de vedere economic într-un an tot ce s-a pierdut din cauza pandemiei. Șeful Cabinetului de coaliție afirmă că România a avut cea mai mare creștere economică, în condițiile în care restul statelor au avut un trimestru ”pe negativ”.

”Am reuşit într-un an de zile să recuperăm tot ce s-a pierdut din cauza pandemiei. Suntem cam singura ţară din Uniunea Europeană. Media europeană arată că în Uniunea Europeană avem o scădere în primul trimestru.

ADVERTISEMENT

România nu numai că a avut cea mai mare creştere economică, dar celelalte ţări au avut un trimestru pe negativ, de scădere. Am recuperat terenul şi acum ne pregătim pentru faza post-pandemie”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la Radio Guerrilla.

ADVERTISEMENT