News

Florin Cîțu, întrebat dacă demisionează în cazul în care pierde alegerile interne: „Eu sunt aici în cursa pentru preşedintele PNL”

Florin Cîțu, întrebat dacă demisionează în cazul în care pierde alegerile interne. Iată răspunsul premierului.
10.08.2021 | 14:07
Florin Citu intrebat daca demisioneaza in cazul in care pierde alegerile interne Eu sunt aici in cursa pentru presedintele PNL
ADVERTISEMENT

Premierul a fost întrebat de jurnaliști dacă are de gând să renunțe la funcția pe care o ocupă în cazul în care va pierde alegerile pentru șefia Partidului Național Liberal.

Florin Cîțu nu demisionează dacă pierde șefia PNL

Florin Cîțu a dat de înțeles că nu are de gând să plece din fruntea Guvernului, chiar dacă va pierde cursa în favoarea unui alt candidat.

ADVERTISEMENT

El a fost întrebat de jurnaliști despre acest lucru și a precizat că obiectivul său este să câștige funcția de lider al partidului. De asemenea, el a precizat că vrea să se asigure că guvernarea merge bine.

”Eu sunt aici în cursa pentru preşedintele Partidului Naţional Liberal, despre acest lucru discutăm.

ADVERTISEMENT

Celălalt obiectiv al meu este să avem o guvernare cât mai bună pentru că această guvernare este pentru români”.

Ludovic Orban a declarat că el pleacă de la Camera Deputaților, dacă pierde alegerile

Această declarație a lui Florin Cîțu vine în contextul în care adversarul său din cursa pentru șefia PNL, Ludovic Orban, a anunțat că el își va da demisia dacă nu va câștiga alegerile.

ADVERTISEMENT

“Eu, dacă pierd alegerile, eu îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a declarat el.

În cazul în care el va câștiga, cele care vor decide ce se întâmplă cu premierul și funcția sa actuală va fi decis de forurile partidului.

ADVERTISEMENT

„Asta vor hotărî forurile statutare ale PNL”, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, el a mai precizat și că i se pare normal ca premierul să plece din fruntea Guvernului, în cazul în care acesta pierde alegerile interne.

Motivul este acela că el nu mai are nicio legitimitate și, practic, nu mai este susținut de partid pentru a ocupa funcția respectivă.

Pe scurt, Ludovic Orban este de părere că Florin Cîțu nu ar mai trebui să rămână în fruntea Guvernului, în cazul în care va pierde alegerile din septembrie.

„Dacă un premier care candidează la funcția de președinte al PNL pierde competiția, atunci ce autoritate și ce legitimitate mai are să exercite funcția respectivă, în condițiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine-l mai ascultă?”, a spus liderul actual al PNL.

ADVERTISEMENT