News

Florin Cîțu, iritat de jurnaliști. ”Nu v-aţi civilizat în 30 de ani”

Florin Cîțu, dialog inedit cu jurnaliștii după ce a prezentat PNRR.
26.05.2021 | 20:43
Florin Citu iritat de jurnalisti Nu vati civilizat in 30 de ani
ADVERTISEMENT

Momente bizare pe holurile Parlamentului României. După ce a prezentat Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Florin Cîțu a avut un dialog inedit cu oamenii din presă.

Premierul nu a vrut să stea de vorbă cu presa după prezentarea PNRR din plenul Parlamentului. Jurnaliştii au insistat să le răspundă la întrebări, iar Cîțu și-a pierdut cumpătul și i-a jignit.

ADVERTISEMENT

”Nu v-aţi civilizat în 30 de ani de zile. În orice ţară civilizată,  declaraţii se dau într-un spaţiu normal. Vă aşteptăm la Guvern, la declaraţii”, a spus prim-ministrul, conform Antena 3.

Florin Cîțu, dialog inedit cu jurnaliștii

Premierul Florin Cîțu a prezentat miercuri, în Parlament, Planul Național de Redresare și Reziliență. Documentul care prevede accesarea de fonduri din mecanismul european de redresare și reziliență în valoarea de 29,2 miliarde de euro urmează să fie trimis luni la Bruxelles.

ADVERTISEMENT

Florin Cîţu a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii, după ce a prezentat Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

După ce le-a spus jurnaliștilor (care încercau să-i pună întrebări) că nu s-au ”civilizat”, premierul a fost luat la rost de câțiva dintre ei.

ADVERTISEMENT

”Ne-aţi jignit, domnule premier. Aşteptăm scuze din partea dumneavoastră, pentru că ne-aţi spus că în 30 de ani nu ne-am civilizat”, a spus unul dintre jurnaliști.

”Dumneavoastră sunteţi un om civilizat pentru că ne jigniţi, domnule premier?”, l-a întrebat un alt om din presă prezent la fața locului.

ADVERTISEMENT

Florin Cîţu: ”Nu v-am jignit. Am spus foarte clar că declaraţiile le fac la Guvern, într-un cadru normal, frumos, nu alergăm unii după alţii”

Prin PNRR, România ar urma să primească 29,2 miliarde de euro, din care 14,2 miliarde sub formă de granturi și 15 miliarde de euro sub formă de împrumuturi.

Banii care vor fi alocați de Uniunea European prin PNRR trebuie accesați până cel târziu la 31 decembrie 2023. Proiectele finanțate prin acest program trebuie finalizate până la 31 decembrie 2026.

”Toate investițiile pe care le facem prin acest program trebuie finalizate până în 2026. Dacă nu le realizăm, pierdem banii. Nu mai strigați că proiectul X sau Y nu a fost inclus în PNRR pentru că unele dintre ele nu pot să fie incluse”, a declarat premierul în plenul Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT