Florin Cîțu, jignit de un consilier al lui Vlad Voiculescu. Mircea Badea: ”Cred că dosarele penale vor fi o importantă armă în jocul politic”

Adrian Baciu   
în HotNews
14/04/2021, 13:48
Florin Cîțu, jignit de un consilier al lui Vlad Voiculescu. Mircea Badea: ”Cred că dosarele penale vor fi o importantă armă în jocul politic”
Florin Cîțu, jignit de un consilier al lui Vlad Voiculescu. Mircea Badea: ”Cred că dosarele penale vor fi o importantă armă în jocul politic”

Reacțiile după demiterea lui Vlad Voiculescu continuă să curgă în spațiul public. Un consilier al fostului ministru l-a jignit pe premierul Florin Cîțu după decizia luată miercuri.

​​Ștefan Voinea, consilierul onorific al lui Vlad Voiculescu din scurtul său mandat la Palatul Victoria, l-a atacat fără menajamente pe premier.

”Cîțu, mizerabil până la capăt”, a scris Ștefan Voinea pe pagina sa de Facebook, după demiterea lui Voiculescu de la Sănătate.

Florin Cîțu, jignit de un consilier al lui Vlad Voiculescu

Ștefan Voinea este același consilier care a publicat datele privind vaccinarea, iar, în urma gestului său, premierul a trimis Corpul de Control la Ministerul Sănătății.

În cele din urmă, Corpul de Control al premierului a transmis Ministerului Public o sesizare penală ”in rem”, ca urmare a verificărilor efectuate la Ministerul Sănătății, după mai multe sesizări primite în legătură cu modul în care a fost accesat Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Voinea a fost criticat și de Dan Barna, după ce a afirmat în spațiul public că nu există date pentru închiderea magazinelor la ora 18:00. Ulterior, liderul USR a avut o discuție în ceea ce-l privește, cu Vlad Voiculescu.

”Am făcut un review rapid al studiilor cu privire la intervențiile non-farmaceutice (NPIs) care funcționează în prevenirea răspândirii COVID-19.

Nu am găsit absolut nimic care să indice faptul că reducerea orelor de funcționare a magazinelor ar fi de ajutor. Un timp de funcționare mai restrâns înseamnă șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare.

Un studiu din Nature Human Behaviour afirmă că eficacitatea cea mai bună în oprirea răspândirii virusului ar avea-o interzicerea întâlnirii persoanelor în grupuri mici (small gathering cancellation) și închiderea instituțiilor educaționale (closure of educational institutions)”, a scris Ștefan Voinea pe Facebook.

Florin Cîțu, jignit de un consilier al lui Vlad Voiculescu. Sursa foto: captură Facebook

Mircea Badea: ”Cred că dosarele penale vor fi o importantă armă în jocul politic”

Realizatorul TV Mircea Badea a comentat și el demiterea lui Vlad Voiculescu de către premierul Florin Cîțu.

Prezentatorul ”În gura presei” consideră că, dacă lucrurile se precipită cu USR PLUS, în scenă vor reintra dosarele penale.

”Absolut surprinzător că oamenii de la PNL au decis să iasă la bătaie. Se pare că a durat ceva timp până când au primit undă verde de la președinte, care a fost foarte ocupat în acest zile. E interesant să vedem în aceste zile cum va reacționa PLUS-ul.

L-am văzut pe Cioloș destul de vehement. Dacă este inacceptabil, înseamnă că nu o acceptă, decizia. E important să vedem ce va face domnul Barna, care nu e un mare fan al domnului Vlad Voiculescu, dar nici nu vrea să fie privit ca un YES MAN al PNL-ului.

Voiculescu nu a fost deloc grozav ca ministru al Sănătății. Nelu Tătaru era energic, măcar prin deplasările prin țară. Cred că dosarele penale vor fi o importantă armă în jocul politic.

Mi-e greu să cred că cei de la PLUS vor ceda cu ușurință. Oricum, e complicată treaba”, a spus Badea la Antena 3.

Închide ×