News

Florin Cîţu, la 6 ani de la incendiul din Colectiv: ”Este perioada în care îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo”

Florin Cîțu a mărturisit că a fost în clubul Colectiv în noaptea incendiului.
30.10.2021 | 16:00
Florin Citu la 6 ani de la incendiul din Colectiv Este perioada in care imi aduc aminte inevitabil de acea noapte in care am fost acolo
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a precizat sâmbătă, pe Facebook, că a aprins o lumânare în memoria celor care au murit la Colectiv în urmă cu 6 ani.

În mesaj, premierul demis a mărturisit că a fost în clubul Colectiv în noaptea în care a izbucnit incendiul.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a fost în clubul Colectiv în noaptea incendiului

“Am aprins astăzi o lumânare în memoria celor care au pierit la Colectiv, aşa cum fac an de an.

Este perioada în care îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo, de prietenii care au ajuns la spital”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Liderul PNL a amintit că „sunt 6 ani de la tragedia de la Colectiv, dar durerea este la fel de puternică”. 

64 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 160 au fost rănite în incendiul izbucnit în timpul unui concert susținut în seara zilei de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv.

ADVERTISEMENT

Un monument dedicat memoriei victimelor incendiului din la Clubul Colectiv a fost dezvelit în 2016.

Pe pagina de Facebook a PNL a fost postat o poză neagră cu mesajul : „30 octombrie 2015”.

În schimb, USR a transmis că ”este nevoie de noi toți pentru a lupta cu incompetența, pentru a elimina din sistem corupția și pentru a ne asigura că tragedia de la Colectiv nu se va mai repeta niciodată.”

”Nu avem voie să uităm. Astăzi, la 6 ani de la tragedia de la Colectiv, gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor și către cei care au suferit în incendiul care a schimbat România și a lăsat urme adânci în viețile tuturor românilor.

ADVERTISEMENT

Timp de aproape 30 de ani, am lăsat să ajungă la conducerea statului oameni incompetenți și corupți. Prețul pe care l-am plătit a fost enorm. În 2021, am făcut primii pași ca o astfel de tragedie să nu se mai repete. 2,5 miliarde de euro din PNRR vor merge către Sănătate, către investiții în spitale, pentru ca expresia „avem de toate” să nu mai fie o minciună”, se arată în mesajul postat pe Facebook de USR.

ADVERTISEMENT