News

Florin Cîțu laudă creșterea economică a României: „Cea mai mare din UE în trimestrul III din acest an”

Florin Cîțu a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care laudă creșterea economică a României. Mai mult, premierul a declarat că aeasta este cea mai mare din UE în trimestrul III din acest an.
17.11.2021 | 11:41
Florin Citu lauda cresterea economica a Romaniei Cea mai mare din UE in trimestrul III din acest an
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a transmis pe profilul său de Facebook niște date de la Eurostat, conform cărora România a avut o creștere economică foarte mare.

Mai mult decât atât, premierul interimar a ținut să îi felicite pe români pentru aceste date optimiste.

ADVERTISEMENT

„Felicitări, dragi români! Cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul III din acest an. Sursa : Eurostat”, a scris acesta pe rețelele de socializare, unde a atașat și o poză.

Ce arată datele Eurostat despre creșterea economică a României

Datele Eurostat pe care le citează Florin Cîțu în postarea sa de pe rețelele de socializare arată că țara noastră are cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul III față de aceeași perioadă a anului trecut.

ADVERTISEMENT

Creșterea care a fost înregistrată a fost de 8%. După România, în acest top optimist se află Ungaria, care a avut și ea o creștere de 6,1%.

România și Ungaria, cele mai mari creșteri economice din UE

După România și Ungaria, țările cu care mai mare creștere economică din Uniunea Europeană au fost Lituania, cu 6% și Danemarca, cu 5,4%.

ADVERTISEMENT

După aceea urmează Polonia, având o creștere economică de 5,3%, Germania, cu 2,5%, Franța, cu 3,3%, dar și Italia, cu 3,8%.

Conform datelor Eurostat, România este în topul celor cinci țări cu cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Pe primele două locuri sunt Estonia şi Lituania, iar pe ultimele două poziții sunt Malta şi Portugalia.

Florin Cîțu lăuda și creșterea PIB pe cap de locuitor

De altfel, Florin Cîțu era foarte mândru și de faptul că România a depășit Ungaria la Produsul Intern Brut pe cap de locuitor.

Mai mult decât atât, prim-ministrul spunea că țara noastră va depăși inclusiv Polonia, iar noi avem „cea mai bună redresare economică din Europa”.

„În premieră, România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor. Vestea bună este că va depăși și Polonia, așa cum anunță Banca Mondială.

Desigur, pentru asta trebuie să menținem ritmul actual.

Este un nou semnal că măsurile luate au fost cele potrivite, chiar și în perioadă de criză sanitară.

Avem cea mai bună redresare economică din Europa, iar asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Important este să nu facem pași în spate!”, spunea premierul interimar.

ADVERTISEMENT