News

Florin Cîțu, mesaj important pentru români. Ce se întâmplă cu restricțiile pe timpul nopții

26.04.2021 | 22:03
Florin Citu mesaj important pentru romani Ce se intampla cu restrictiile pe timpul noptii
ADVERTISEMENT

Florin Cîţu a transmis un mesaj important pentru români după ce a fost întrebat dacă are de gând să renunţe la carantina de noapte atunci când va fi prelungită starea de alertă.

Premierul a afirmat, luni, că nu ia în calcul o asemenea decizie în această perioadă şi că obiectivul principal este ca cinci milioane de români să se vaccineze până la 1 iunie.

ADVERTISEMENT

“În acest moment nu, depinde cum evoluează lucrurile în perioada următoare”, a declarat premierul României.

Florin Cîţu a anunţat că nu se va renunța la carantina de noapte

Prim-ministrul a vorbit luni seară și despre ținta pe care dorește să o atingă până la 1 iuniei 2021.

ADVERTISEMENT

“Avem un obiectiv important la 1 iunie 5 milioane de persoane vaccinate. Pentru români trebuie să fie foarte clar că dacă vrem să revenim la normalitate, să mergem din nou la restaurante, să mergem la concerte, să mergem la plajă, să mergem în vacanţe, trebuie să ne vaccinăm”, a afirmat premierul, potrivit News.ro.

Într-o intervenție la TVR1, Florin Cîțu a afirmat, că este pentru prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu: ”Sunt trei milioane de persoane vaccinate. E important pentru că înseamnă 20 la sută dintre persoanele care trebuie vaccinate”

“Sunt trei milioane de persoane vaccinate. E important pentru că înseamnă 20 la sută dintre persoanele care trebuie vaccinate. Avem un obiectiv la 1 iunie să avem cinci milioane de persoane vaccinate, peste 30 la sută dintre persoanele care ar trebui vaccinate, persoanele adulte”, a transmis premierul.

“Calculul este simplu. Am comandat dozele şi ne-am asigurat că avem dozele ca să avem cinci milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, în al doilea rând am creat capacitatea, astăzi putem să vaccinăm 120 de mii de persoane pe zi, avem această capacitate. Astăzi s-au vaccinat 81.000”, a adăugat Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu: ”Cred că este prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei”

“Este un moment pe care îl aşteptăm de un an de zile, să avem dozele să ne vaccinăm cu toţii, este un moment important. Cred că este prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei sau putem să vedem revenirea la normalitate. Până acum primeam mai puţine doze, au fost acele scandaluri, unele doze nu veneau, altele veneau mai târziu”, a explicat premierul Cîţu.

ADVERTISEMENT