News

Florin Cîțu, mii de aprecieri pe Facebook de la conturi false! Cum a fost prins cu minciuna președintele PNL

Florin Cîțu, mii de aprecieri pe Facebook de la conturi false, multe dintre ele fiind de origine slavă sau vietnameză
06.11.2021 | 14:20
Florin Citu mii de aprecieri pe Facebook de la conturi false Cum a fost prins cu minciuna presedintele PNL
ADVERTISEMENT

Este iureș în mediul online acolo unde președintele PNL Florin Cîțu a avut parte în ultima perioadă de mii de aprecieri de la conturi false cu nume rusești sau vietnameze.

Vorbim de o adevărată fermă de troli care are o singură preocupare – să alimenteze cu reacții pozitive postările făcute de premierul interimar al României.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, aprecieri pe Facebook de la conturi false!

Culmea, se întâmplă lucrul acesta, deși într-un sondaj din luna octombrie comandat de Partidul Social Democrat, Florin Cîțu avea o cotă de încredere de 7% în rândul românilor.

Rezultatele oferite de PSD sunt contrazise flagrant de ceea ce s-a petrecut la ultima postare a liberalului. Astfel, președintele PNL a strâns câteva sute de reacții de furie, peste 100 de râș și, atenție, aproape de o mie de like-uri.

ADVERTISEMENT

Doar că acestea au venit într-un procent covârșitor de pe conturi cu nume nu tocmai românești. Mai mult decât atât, unele dintre ele par create recent.

Ca să fie totul ca la carte, acestea se au reciproc în lista de prieteni ceea ce indică mai degrabă o rețea de tip „troll farm”.

ADVERTISEMENT

Mai mulți utilizatori au sesizat situația. De exemplu Paul Suciu nu a ezitat o clipă și a comentat la postare că „Toate likeurile sunt conturi false ruse sau vietnameze”.

Interesant este că același fapt s-a petrecut și la o postare anterioară de vineri a premierului. Atunci, acesta își anunța participarea la evenimentul „Topul Național al firmelor private din România”, un eveniment interesant nevoie mare pentru conturile rusești și vietnameze

ADVERTISEMENT

La această postare, numărul de like-uri de pe conturi ce par false nu a reușit să acopere numărul de reacții de furie.

A fost nebunie totală și la postarea în care președintele PNL anunța că „am găsit cu PSD multe lucruri care pot să ne unească”. Ca la un semn mii de conturi false au început să dea like.

De altfel, situația este una care persistă de mai multe zile. Și postarea în care premierul interimar anunța pe 30 octombrie că a aprins o lumânare în memoria victimelor de la Colectiv a strâns peste 10.000 de reacții.

Aprecierile primite de Florin Cîțu. Sursa foto – Facebook

Dacă o treime din ele sunt de furie au putut fi observate fără mare bătaie de cap și numărul mare de reacții pozitive, reacții venite de pe conturi ce par false.

De data aceasta au apărut însă nume arabe sau africane. De remarcat că situația a fost sesizată inițial pe Facebook de jurnalistul Dorelian Bellu.

ADVERTISEMENT