News

Florin Cîțu, nemulțumit de unii miniştri: „Sunt ministere unde avem proiecte cu execuție zero”

Florin Cîțu, nemulțumit de unii miniştri. Iată ce a declarat premierul.
05.08.2021 | 15:05
Florin Citu nemultumit de unii ministri Sunt ministere unde avem proiecte cu executie zero
ADVERTISEMENT

Premierul a susținut, în cadrul unei conferințe de presă de joi, că este nemulțumit de activitatea unora dintre miniștrii din guvernul pe care îl conduce, mai ales pentru că nu au cheltuit banii pe care i-au avut alocați.

Florin Cîțu, nemulțumit. Ce a declarat despre execuția bugetară

Astfel, Florin Cîțu a spus că mai multe ministere au unele proiecte cu execuție zero, iar în șase luni nu au reușit să cheltuie banii pe care i-au avut alocați.

ADVERTISEMENT

Pe scurt, prim-ministrul a recunoscut că nu este mulțumit de execuția bugetară.

„Nu sunt mulțumit de execuția bugetară. Nu pot să iau în serios propuneri care vin de la ministere de suplimentare de 40 de miliarde de lei, când sunt 20 de miliarde de lei necheltuiți.

De aici începem cu rectificarea bugetară, de aici încep discuțiile. Suntem exact ca la buget, cu zvonuri aruncate în spațiul public. Nu, aceasta este realitatea, de aici pornim cu analiza rectificării bugetare.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ținem cont că deficitul bugetar trebuie să rămână la 7,16 % din PIB sau mai mic. Reușim să creștem suma în deficit spre 82 de miliarde, dar asta nu înseamnă că vom putea merge mult mai mult”, a precizat premierul.

Premierul României: „Sunt ministere unde avem proiecte cu execuție zero”

De asemenea, Florin Cîțu a vorbit și despre rectificarea bugetară, dar și despre faptul că cei care nu au cheltuit banii trebuie să aibă motive foarte bune.

ADVERTISEMENT

Totodată, el a specificat că sunt unele ministere unde anumite proiecte au execuție zero, iar miniștrii care nu au prezentat execuția bugetară mai au timp până la finalul acestei săptămâni.

„La această rectificare bugetară vor fi alocate resurse către mai multe ministere, am văzut că au ieșit în spațiul public aceste informații pe care le-am dat doar președinților de partid. Le voi prezenta în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Nu ne batem joc de banii românilor. Cine nu a cheltuit banii, trebuie să vină cu explicații foarte bune. Nu putem să alocăm bani, resurse în buget și să le ținem acolo degeaba.

Sunt ministere unde avem proiecte cu execuție zero. Am auzit miniștri, pe surse, că au o execuție foarte bună. 

Nu poți să spui că ai o execuție foarte bună când ai bani alocați și proiecte cu execuție zero, după șase luni de zile. De aici începem cu rectificarea bugetară”, a declarat premierul.

„Miniștrii trebuie să prezinte execuția bugetară. Încă îi așteptăm. Dacă nu o prezintă ei, o prezint eu, au timp până la finalul acestei săptămâni”, a mai transmis premierul.

ADVERTISEMENT