News

Florin Cîțu nu dorește o guvernare cu PSD sau AUR: ”Rămâne o singură variantă: USR PLUS – UDMR – PNL”

Premierul Florin Cîțu spune că nu dorește o guvernare cu PSD sau AUR și consideră că un Executiv format din USR PLUS - UDMR și PNL e singura soluție pentru ieșirea din criză.
08.09.2021 | 18:55
Florin Citu nu doreste o guvernare cu PSD sau AUR Ramane o singura varianta USR PLUS  UDMR  PNL
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că se află într-un conflict iremediabil cu USR PLUS și își lansează zilnic acuzații și jigniri, premierul Florin Cîțu spune că unica soluție de ieși din criza politică acută este o guvernare USR PLUS – UDMR – PNL.

Șeful Executivului nici nu vrea să audă de varianta ca PNL să se afle într-o alianță de guvernământ cu cei de la PSD sau AUR.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu nu vrea Guvern cu PSD sau AUR: ”Rămâne o singură variantă: USR PLUS – UDMR – PNL”

Miercuri după amiază, într-un interviu pentru Antena 3, Florin Cîțu a vorbit despre soluțiile pe care le consideră potrivite pentru rezolvarea blocajului politic din țară.

”Puteam să ieșim săptămâna trecută din criză. Era foarte simplu dacă colegii de la USR nominalizau un alt ministru al Justiției. Acum, ori se retrag semnăturile de pe moțiune, ori am făcut o sesizare la Curtea Constituțională și așteptăm cu toții soluția.

ADVERTISEMENT

Dacă dă dreptate celor care au depus moțiunea, foarte bine, mergem mai departe. Dacă nu, ceea ce cred că se va întâmpla, oprim această procedură și pot oricând să depună o altă moțiune legal”, a spus Cîțu.

Cât despre un viitor Guvern, premierul încă în funcție nu ia în calcul o alianță cu PSD și atât mai puțin cu AUR. ”Nu fac Guvern cu PSD, nici cu AUR. Rămâne o singură variantă: USR PLUS, UDMR, PNL. E singura soluție”, a adăugat premierul, la postul de știri.

ADVERTISEMENT

Cîțu îndeamnă la dialog și la calm și spune că ”Este încă timp să găsim acum o soluție”. Acesta are și un mesaj de pace pentru colegii din USR:

”E bine să ne oprim cu toții și să analizăm la rece.  Soluția este simplă: dacă vrem să dialogăm nu putem să o facem cu armele pe masă. Trebuie retrasă această moțiune. Oricum, voturile au fost depuse ilegal”.

ADVERTISEMENT

Primul-ministru a lansat pe piață un zvon legat de o posibilă coaliție PSD – USR PLUS – AUR. ”Azi, în România, pare că avem o coaliție USR – PSD – AUR. Înțeleg că se duc negocieri pentru această majoritate, cu Marcel Ciolacu despre care se spune că ar putea fi propus ca premier”.

Ce spune Florin Cîțu de demiterea prefecților și subprefecților USR PLUS

Despre situația prefecților și a subprefecților USR PLUS, Florin Cîțu spune că nu a luat încă o decizie, dar dă de înțeles că îi va demite pentru că ”nu vreau guvernare cu AUR și PSD”.

”Mi se pare normal ca dacă nu ești la guvernare să plece tot aparatul. Dacă rămân, ar trebui să avem la guvernare AUR și PSD. Eu nu vreau guvernare AUR și PSD. Mai bine îi înlătur în acest caz, dar încă nu am luat această decizie”, a mai precizat Cîțu la postul de știri.

ADVERTISEMENT