News

Florin Cîțu nu exclude să preia PNL de la Ludovic Orban. Ce spune despre răzvrătiții din partid

19.01.2021 | 19:53
Florin Citu nu exclude sa preia PNL de la Ludovic Orban Ce spune despre razvratitii din partid
Studiu de caz, Raluca Turcan - Ministrul Muncii Foto: Inquam Photos - George Călin
ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîțu nu exclude să preia șefia Partidului Național Liberal de la contestatul Ludovic Orban, însă acest lucru s-ar putea întâmpla doar la Congres.

Cîțu a comentat scandalul iscat de „revoluționarii” Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, cei care i-au cerut oficial demisia lui Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

„De partid, vorbim la partid. Pana la urma PNL e un partid liberal, cu opinii, un partid viu in interior, acum ca unii aleg sa le spuna public”, a declarat premierul la Europa FM.

Florin Cîțu nu ar refuza să ajungă lider al PNL

Ludovic Orban nu a dorit nici el să comenteze scandalul. „Președintele PNL este ales de congres. PNL a avut un congres în iunie 2017 și va avea un congres în cursul acestui an. Până la acest congres, eu sunt președintele PNL.

ADVERTISEMENT

Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunța public. Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei în public.

În calitate de președinte al PNL, obligația mea este să asigur coeziunea partidului, să particip la siguranța unității și eficienței în guvernarea de coaliție și cred că cetățeanul român asteaptă de la noi soluții în rezolvarea problemelor.

ADVERTISEMENT

Orice am de discutat discut în interiorul PNL”, s-a rezumat să spună Ludovic Orban, vizibil afectat de scandalul din interiorul partidului.

Mai mult, Orban s-a întâlnit cu Klaus Iohannis și întreaga revoltă a fost înăbușată din fașă, mai ales că Rareș Bogdan și-a anulat prezența într-o emisiune la Antena 3, unde era așteptat de Mihai Gâdea.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Cîțu nu s-a pronunțat împotriva scenariului prin care ar ajunge la șefia PNL, așa cum notează știripesurse. „Repet, avem asa de mult de facut la guvernare ca vreau sa ne concentram la guvernare, vine bugetul si cel mai important test de guvenrare al unei coalitii tinere care acum isi gaseste echilibrul, bugetul este o provocare importanta pentru noi”, a răspuns premierul când a fost întrebat dacă vrea să preia șefia PNL.

 

ADVERTISEMENT