News

Florin Cîţu, optimist în ceea ce priveşte depăşirea crizei COVID-19 în România: “Vârful pandemiei e acum! Apoi, vom putea să ne concentrăm pe partea economică”

21.04.2020 | 22:05
Florin Citu optimist in ceea ce priveste depasirea crizei COVID19 in Romania Varful pandemiei e acum Apoi vom putea sa ne concentram pe partea economica
ADVERTISEMENT

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, s-a declarat extrem de optimist în ceea ce priveşte depăşirea crizei economice provocată de noul coronavirus. Ministrul i-a criticat dur pe liderii opoziţiei despre care a spus că sunt nişte “instigatori” la adresa populaţiei.

Florin Cîţu, optimist în ceea ce priveşte depăşirea crizei COVID-19 în România: “Facem plăţile la zi”

Florin Cîţu a declarat că România este pregătită pentru criza financiară care va urma pandemiei de coronavirus şi spune că rezultatele privind încasările din taxe şi impozite sunt mai bune decât se aştepta î această perioadă de criză:

ADVERTISEMENT

“Este o utopie cei care vor să facă 10% deficit. Este foarte uşor să fii în Parlament, să creşti deficitul pe hârtie. Banii trebuie să vină de undeva. Şi banii, astăzi, vin din împrumuturi. Şi ca să te împrumuţi una este să finanţezi un deficit de 6% decât unul de 10%. În mai avem cheltuieli de şomaj tehnic. Sunt bani suplimentari faţă de începutul anului.

Mesajul meu pentru miniştri este că nu putem să facem plăţi anticipate. Le vom face la zi. Mesaje populiste le-am văzut peste tot şi în Parlament. Nu s-a înţeles că suntem într-o criză de sănătate. Acolo se face campanie electorală.

ADVERTISEMENT

“Sunt trei lideri de partid care le spun oamenilor să iasă din case. Ei instigă oamenii la revoltă socială, le spun să iasă din casă”

Astea-s idei comuniste, cu un Guvern care să se ocupe de coronavirus. Nu documentul respectiv este important. Sunt trei lideri de partid care le spun oamenilor să iasă din case. Ei instigă oamenii la revoltă socială, le spun să iasă din casă.

Nu fac altceva decât să meargă la două televiziuni prietene şi creează panică în societate. La aceleaşi televiziuni intră oameni din străinătate care spun că măsurile din România au fost mult mai bune decât în străinătate.

ADVERTISEMENT

Am reuşit să reducem presiunea asupra sistemului de sănătate. Nu a fost lejer. Am ţinut oamenii în casă şi am reuşit să ţinem situaţia sub control. Până acum, în România impactul asupra Economiei a fost mai mic. Eu vă spun că economia României va ieşi mai bine decât ne aşteptăm din această criză.

“La cum răspunde economia, vom reveni mai puternici”

Se vede în aprilie că se plătesc taxele. Am văzut că IMM-urile îşi fac reconversia. Au răspuns foarte bine. Am încredere în economia românească, întreprinzătorii au răspuns foarte bine. Companiile îşi plătesc taxele şi pentru aprilie suntem într-o situaţie ok. 

ADVERTISEMENT

Suntem puţin sub ce eram anul trecut la capitolul încasări pe luna aprilie. Aveam estimări dure pentru luna aprilie, dar rezultatele sunt mai bune decât mă aşteptam. La cum răspunde economia, vom reveni mai puternici.

Revenirea o vede toată lumea puternic pentru că lupta a fost pentru menţinerea capacităţii de producţie. Le-am făcut prin şomajul tehnic, amânarea plăţii ratei la bănci şi alte soluţii. Eu vă spun că după ce trecem de vârf şi rămâne de rezolvat criza economică, acolo avem instrumente.

“M-am asigurat că putem plăti. Fiecare leu este calculat”

Avem soluţii pentru crize economice şi putem rezolva. În momentul în care începem să relaxăm condiţiile, veţi vedea că soluţiile pentru criza economică vor fi mai uşor de implementat. Ştim cum să rezolvăm problema. Înţeleg de la experţi că vârful este acum şi apoi putem să ne concentrăm pe partea economică.

Sunt foarte atent la fiecare cheltuială pe care o promitem. Trebuie să avem acei bani şi să îi plătim. M-am asigurat că putem plăti. Fiecare leu este calculat. Au început şi alte ţări să se finanţeze, luăm şi noi în calcul, dar nu suntem în cea mai bună situaţie. Mesajele din Parlament ne fac mult rău”, a spus Florin Câţu la Digi 24.

 

 

 

ADVERTISEMENT